about me

Saturday, November 15, 2014

the holiday had begun

Hai, Assalamualaikum. apa khabar semua? dah lama tak dengar khabar berita. maklumlah sejak duduk asrama memang dah kurang dapat post anything kat blog. lagi2 dengan memang jarang pegang laptop. haa, macam sekarang nie sebab dah start cuti tu yg jenguk balik blog nie. dah bersarang dah ha. maklumlah sebelum start cuti nie tak balik rumah pun sebulan. disebabkan exam. klau ikutkan exam 2 minggu je tapi saja tak nak balik. kot2 kat rumah rindu life dekat asrama ke kan. haha. rindu mereka2 yang di asrama tu ke.. hehe. 

okay, start from now, tak tahu nak buat apa lagi bila dah start cuti nie. just hope tak duduk rumah yg jenis tido, makan, tido makan je. err --' Otw searching for a job but I'm scared if I can't get any job cause I'm still not officially sixteen. haaa, speaking gua. semua pertikaikan why why whyyyyyy ika masih lagi tak masuk 16. sedangkan orang lain tunggu nak masuk 17. haha. ini kurang ajar namanya tahu. memang ika yang tetapkan ika nak lahir bila kan? --'

bukan nak cakap apa la kan, just nak cerita apa yg jadi sebelum start cuti nie. hehe. okay, first.. meh ler kita cerita pasal masalah dorm dulu yok. ada la kan, sebelum kiteorg bergaduh again nie, kiteorg dah selesaikan satu masalah tu, then tetiba gaduh lagi. err --' act time tu ada jamuan blok pulak! haaa, start tu la rasa mcm.. errr.. mcm mane la nak bekerjasama time tu.. hadoi. sabar je --'

time tu jamuan sumpah mood mmg spoil habis. maybe sebab masalah tu tak selesai lagi. erm. pastu lepas je kiteorg dah hbis jamuan tu sorang bersuara nak selesaikan malam tu jugak. haa, selesaikan je la sampai 2 pagi. 1 jam lebih jugak bincang. luahkan apa yg dirasa. sepanjang kiteorg kenal semua tu. mcm buat kesimpulan sepanjang perkenalan kiteorg tahun nie. dari 20 januari smpai 14 november 2014. 

Alhamdulillah dah selesai segalanya. semua bermaaf-maafan. dari situ jugak la mengenali salah antara satu sama lain. cuba perbaiki diri in shaa Allah. act bila aku masuk kv and duduk dalam dorm H2 tu, asyik ajak meeting, bincang apa masalah budak dorm antara satu sama lain. luah apa yg dirasa. erm, tak pernah buat mcm nie. lagi2 luahkan perasaan. yang nie yang rasa stress sikit sebab memang tak pernah luahkan. bila kena paksa semua tu, confirm rasa tak suka bertandang. tapi btol la orang kata, bila tak luah memang sakit, rasa lain bila tak jadi macam biase. haih, so kita luahkan je la.

so, dah luahkan tu dan dah berbaik tu, kira selesai. then datang pulak yang lain. hal kelas pulak. haa, memang banyak dugaan bila dah nak dekat cuti nie en. kelas pulak ada konflik dengan guru kelas. erm. kes duit. kira macam duit kelas ke apa ke yang berkaitan dengan kelas dia pegang. kira dia jadi guru kelas just setahun. kiteorg pulak dkt kv tu 4 tahun. so, mesti la nak duit tu kan. yang cikgu tu pulak dia nak gunakan semuanyaaaa duit kiteorg just for jamuan and kiteorg just like.. bukan sikitttt. 1000++ kot. takkan semua nak habiskan untuk jamuan yg dah tentu2 buat sekali je. gila pe kan. so, ramai yang bantah dan start la dingin budak kelas dengan guru kelas sendiri. err..

then guru kelas tu merajuk. so dia bagi duit kat kiteorg sruh uruskan sendiri jamuan tu and jemput cikgu2. 30 orang. dengan kiteorg ada koflik dengan di title kan kiteorg nie kurang ajar. erm. so, memang risau gila klau ajak cikgu tapi tak datang. erm. tapi Alhadulillah segalanya berjalan lancar. even ada masalah dengan makanan datang lambat dan sebagainya. err.. tapi okay la. lebih separuh yg kiteorg jemput datang. memang semua lega gilaaa ah lepas jamuan tu. take many selfie semua acc 14 tapi sorang je yang tak datang --' 

apa-apa pun memang enjoy habis la. semuanya yang diharapkan berjalan lancar. semua dengan izinNya. Alhamdulillah :) but something yang tak diingini dan memang tak sedap hati terasa bila dah otw nak start cuti nie, erm. ramai yang buat ayat sebak and then tetiba2 baru nak announcement nak pindah bagai en. sumpah sedih gila la lepas dapat tahu tu. rasa macam nak ngamuk pun ada bagitahu lelambat. haih. itu pun tak dapat buat memory mana pun dengan dorang. bukan sikit yang nak pindah. ramai pulak. lebih 5 orang. ramai yang gua rapat pulak yang pindah. mana tak sedihnyaaaaa :'(( hm.

apa-apa pun, sepanjang perkenalan kita, aku hargai. korang layan aku, cara aku yang annoying nie. terima aku sebagai kawan kau. tak kesah lelaki atau perempuan. aku hargai. gonna miss you all. seriously, aku tak nak lupakan kenangan dengan korang. hm, sampai sini je la post kita kali ini. walaupun macam2 dugaan yang datang menimpa, cuba tabahkan diri dan sabar untuk menempuhinya. Allah sentiasa bersamamu. Assalamualaik. ;)