about me

Saturday, December 31, 2011

leave old years, here new years..













hai ! assalamualaikum ! anda mesti gembira bukan thun bru akan datang pada hari ahad nie ! mesti lar gembira, jumpa kawan2, guru2, cikgu, and terutama sekali, buku ! buku sekolah tuh ! mesti anda rindu kan cikgu mengajar kamu bukan ? itu anda ! sye bukan ! sye just rindu kwn, guru, and sekolah jer.. buku ? blah lar lu ! hahahaha.. jahatkan sye? x de lar.. x kan x nak ilmu kot kan ? sye mahu lar ! >.< sye sedih lor ! nak masuk thun bru dah ! sye bru merasa menjadi budak 13 tahun ! [ikutbulan] sye mahu cuti lagi ma ! tapi, semua nyer x boleh lor.. cuti dah habis.. sekolah time !! :D tapi kan, sye x ready lar.. my adik kate, ready-ready kan lar ! mcm mane mau ready ? sye mmg x ready.. anda pakse2 apesal ? *oit!kasarnyerayat!*sye berckp sorang2 bukan ? hahaha.. mcm tuh lar sye klau buat post kat blog nie ! 




ok2.. dah nak masuk tahun bru bukan ? klau thun bru, mesti ade Azam bru bukan ? ape Azam bru kau ? Eh ! kau ? ish ! x beradab btol lar ! salah2 ! Ape Azam bru anda, readers ? Mesti lar bnyk, bukan ? same lar ngan eden ! Tapi, eden x pernah nak buat Azam untuk thun bru nie.. x de semangat, kan ? Sye masih mahu berade di tahun 2011 !!! Sayang kamu ! Rindu kamu ! Selamat Tinggal kamu ! Maafkan Sye kamu ! :'( Sye mintak maaf dari hujung rambut, sampai hujung kaki. Maaf yer ! Eh ! Aku buang tebiat ape ? Mintak maaf ? hurmm.. biar lar ! aku mmg sedih nak tinggal kan 2011 ! klau korang pun rase mcm tuh, *mungkinkot* mesti korang rase mcm tuh.. x per lar.. kite x nak tinggal kan 2011, tapi, masa yg tinggalkan kite, kite perlu kejar mase tuh.. biar kite x ketinggalan ! btol ? *entah* 




ok2 ! tadi tnye psl Azam org bukan ? ha ! Sekarang nie mahu cerite psl Azam eden pulak ! Macam eden kate lar kan, Klau Tahun Baru, Mesti ade Azam baru kan ? Klau ade Azam baru, Mesti bnyk bukan ? Mmg bnyk pon ! =P hahaha ! serius kot, bnyk sgt ! Grr!! =="




Azam Tahun 2012
 antara2 nyer ialah :

1- Don't worry about kesedihan, Be happy apabila mendapat kejayaan !

2- Pelajaran didahulukan, Kejayaan diutamakan ! 
    [ same x dgn Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan ? Hehehe... Tiru je nie! =P ]

3- Jgn bnyk bukak internet jer ! Bnyk kan Ulangkaji ! Tahun 2013 dah nak PMR! Understood ?

   4 ngan 5 nie bukan Azam, just... hope, i think.. 

4- Harap2, my sis, Nurmaisarah, get 9A in PMR ! gud luck k for ur PMR this year ! [2012] ! Make our parents proud of you ! :D


5- Harap2, my brother, Muhammad Norhamizan, dpt 5A dalam UPSR ! Rajin sikit adik oi ! Bnyk kan Ulangkaji ! Jgn bnyk maen bola jer ! Buktikan kau yg terbaik drpd     kakak2 kau nie !


Itu jer lar Iwant you to know about my Azam and my hope ! *i,think* yg len tuh, cannot tell you lar ! Sebenarnyer, bnyk lagi Azam eden ! Just, I want you to know, little bit only ! Hehehehe.. so, i have to go.. and bye ! Assalamualaikum ! Hope your enhoy with my post ! :D    

Friday, December 23, 2011

My Birthday ! :D

hai semua ! Assalamualaikum.. hehehe.. :D
hari nie kan, birthday sye tau ! hahaha.. manja2 pulak.. hahaha.. x pyh lar manja2.. mcm,, gedik jer ! ==" sebenernyer kan ! sye tgh, suke sesangat ! yer lar.. ramai tuh yg wish kan untuk sye ! 121 org beb ! penat aku nie ha nak menaip dgn laju nyer supaya dpt cepat post kat blog nie ! maklumlah, lagi 30 minit jer lagi nak jadi 24 disember.. hehehe.. :D say, sebernarnyer, terharu sesangat ! sampai rase nak nangis lar ! teruk bukan ? tapi, x per.. hari yg indah dan sgt bermakne untuk sye.. mane tidak nyer sye menangis ? mmg sye menghargai sesangat kepade mereka yg wish kan kat wall sye tuh.. mmg terharu gile lar ! klau anda dlm keadaan sye pun, mesti anda merasai perasaan yg same seperti saya ! :D ok2.. sudah2.. jgn nak bersentimental sgt lar kan ! so, sekarang nie, mau cite pengalaman yg terindah hari nie ! dan, perkara yg menakutkan jugak lar.. ngeri pulak ingat psl bende tuh.. =="tak, mcm nie,, pagi tadi.. i mean, pukul 2 pagi, sye tgh bersiap nak tido.. hehehe.. *anakdaraxeloktidolambatbukan?* pastu, tibe2, kucing tuh nak bermanja-manja.. sye pun pelik lar.. dah lar org ngantuk.. die pulak nak kacau org tido.. rupe-rupe nyer.. die mengandung.. pastu, keguguran.. nampak sendiri anak die yg x jadi tuh yg ade kaki die.. keguguran die awal sgt.. anak die tuh kite tgk pun, kecik jer.. mula2,, ingat kan ape bende lar tuh.. bile nampak ade mcm kaki kucing, putih2 gitu kaki die.. mula2 bengong lar sikit.. pae pulak yg kuar kat die punyer tut tut tuh ? pastu, kite mcm org gile, *cemaslarwaktutuh* pastu, nak kejutkan ibu.. tgk2 ayah yg terbangun.. so, ayah tnye, kenape nie ? cite lar yg rase nyer kucing gebu kakak aku tuh mcm keguguran.. ayah pun ape lagi ? pi lar tempat kejadian ! *tempatkejadiandibiliksye* dah lar bnyk darah keluar.. sebaik sye ade alas dgn cadar.. klau x, tilam sye abis kene darah die tuh.. ==" pastu kan ! die makan anak die yg x jadi tuh ! lagi lar org ngeri ! die makan anak die ? mcm nak pengsan aku tgk ! tnye lar ayah, why the mommy eat that kitten ? not kitten ler.. x jadi pon.. then ayah kate, kucing tuh. mcm sayangkan anak die lar.. that why die makan anak die,.. die x nak kucing len yg makan anak die.. tuh yg die makan tuh.. sbb die mmg sayang kat anak die tuh.. owh.. bru ku paham.. hahaha.. tapi, lepas kejadian tuh, kite x dpt nak tido ! kecuali kucing tuh bla dari bilik sye ! tapi, die still berdegil nak jugak tido sebelah sye ! ad0oii.. ==" boleh jadi gile sye mcm nie ! ish ! sabar jer lar ! pastu, bile ibu sye sudah bgun, pukul 7 lebih gitu, sye suruh ibu halau kucing itu keluar.. then, kucing tuh turut jer.. tapi, kejap jer ! lepas tuh ! masuk balik ! sakit ati org tgk ! >.< pukul 7.30 bru org tido.. lena sikit.. x de lar gangguan kucing tuh.. dah lar.. sampai di sini jer lar sye post.. dah nak masuk hari bru dah nie.. tkut x sempat  lar pulak.. hehehe.. :D ok2.. sebelum sye mengakhiri sye punyer post dgn ayat, assalamualaikum.. sye mahu tunjuk gambar ini.. jap2.. 

 nie ha gambar bahagia sye ! but, sye x makan kek nyer lagi ! sebab, semua family 
 sudah kenyang.. so, esok saja lar ! hehehe.. :D














nie pulak gambar kucing gebu kakak sye tuh ! sye pulak yg kene jaga die sampai x boleh tido ! ade ke patut ? mak sye kate, kat jiran sye, yg sye menjadi mak bidan pagi tadi ? ad0oii.. sabor jer lar.. =="


















itu sajer pade post kali nie.. sekian.. terima kasih. :)

Tuesday, December 20, 2011

mimpi PeLik ! o.O

hai semua ! assalamualaikum ! :D

 ha ! nie nak cite nie ! psl mimpi eden yg mengarut tuh ! ad0oii.. ==" kebanyakan nyer kan.. semua nyer psl mimpi.. x thu dah nak post ape kat blog nie.. ad0oii.. ==" hahaha.. dah2.. mau cite nie.. mcm nie.. mimpi kan, kite balik kampung ! best sesangat ! ye lar.. rindu nak balik kampung ! klau kat cheras tuh, selalu sgt lar, kan ! klau kat nganu tuh, mane de mase ! asyik x dpt cuti jer ! x abis2 buzy ! bowin thu ? bape bulan lalu dah pi dah jumpe tok ngan tok ki.. rindu sgt kat dorang ! lagi2 kat sepupu, pakcik, makcik aku kat sane tuh ! mesti dah len muke die kan ? hahah ! mmg len sgt lar wei ! dah lame x jumpe kan ? sebelum kami jumpe bape bulan lalu tuh, kami x jumpe 3 tahun thu ? mmg lar korang x thu.. kiteorg sebuk jer memanjang.. x de mase kot.. ==" lagi2 tahun depan ! lagi susah nak balik ! ye lar ! kakak aku tahun depan pekse PMR, then, adik aku pulak, UPSR.. aku jer lar yg ketinggalan.. hahaha.. tapi, lepas kakak aku abis PMR tuk thun tuh, thun depan pulak, aku yg kene pekse PMR tuh.. ad0oii.. ==" bnyk betul pekse.. biase lar.. kami [kakak & me] bukan nyer sekolah menengah biase.. kami sekolah kat Sekolah Agama Menengah Hulu Langat.. so, ade lar pelajaran Al-Azhar nye kan ? so, Form 4, kiteorg kene, peperiksaan SMA pulak.. pastu SPM.. ad0oii.. penat2.. 


             form 3                       form 4                      form 5
PMR ---------------> SMA ---------------> SPM --------------->

u see that kan ? teruk kan ? sabar jer lar.. susah nak berehat thu x ? klau start jer dkt Form 3 tuh.. mati lar eden.. ==" peperiksaan besar sudah dtg dgn laju nyer ! sabar jer lar.. dah adat kan ? setiap thun mesti lar ade pekse bukan ? x kan x de kot ? klau x de tuh, x thu lar nak ckp pe.. yg pekse nie pun untuk pelajar jer.. klau ade yg nak belajar mcm kami nie, kami hargai nyer ! hahaha.. ape tah aku merepek nie.. tgk ! aku menaip jer dah panjang dah post ! gile btol lar ! eh ! jap2.. kite dah lari dari tajuk nie.. ==" teruk2.. so, sye mls lar nak menaip lagi.. dah panjang dah tuh ! nak ke ? dok payah lar kan ? hahaha ! XD ok.. bye2 semua ! sampai sini jer post kite hari nie ! assalamualaikum ! :D

 

Monday, December 19, 2011

GluP gLUp !!

hai semua ! assalamualaikum ! :D [ jawap tau ! ]

korang tgh buat ape tuh ? sebukjernakthu* hehehe.. sebenarnyer.. kite nie tgh kering idea nak post ape.. tapi, nak post jugak ! degilnyer* tapi, x de cerite.. huhuhu.. :( rindu x kat kite ? dah bape hari tah x post kan ? tuh yg pakse diri post jugak.. tkut korang bosan pulak dgn blog kite yg x bnyk post nie.. dah lar x cantik.. post pun x bnyk.. mesti x menarik kan ? :( hahaha.. dah lar.. ape tah aku nie.. tibe2 jer emosional sgt nie pahal ? sakit pe ? kite x post nie bukan ape, idea tuh mmg ade, cume, gambaran nak menceritenyer yg x de.. tuh yg bengang tuh ! bnyk kali dah eden mimpi.. nak cite gak kat korang.. pelik2 mimpi eden nie.. tuh yg susah nak cite tuh.. aku mimpi, aku jadi tuan puteri.. pelik kan ? x de keturunan raja, tibe2 jer mimpi jadi tuan puteri ? hahaha.. whatever lar kan.. yg x boleh bla nyer, prince charming die tuh, my friend, my buddy ! shahrul aiman ! lawak2 ! ad0oii.. ==" sebaik mimpi jer.. klau btol.. x hingin aku ! hahaha ! XD tapi, perangai aiman dlm mimpi ngan realiti mmg btol gile ! bajet macho jer thu ! hahaha ! XD lawak gile lar bile ingatkan balik.. susah nak citer.. tuh yg org kate tuh.. susah nak bgi gambaran.. so, kite cume cite ape yg dpt diceritekan jer yer.. mcm nie.. ade satu kerajaan.. name die kerajaan tuh, Bumi Emas.. tgk ! kerajaan pun dah same ngan buku novel tajuk "aku, dia & gosip" tuh ! tuh yg org kate. mimpi nie pelik2.. pastu, raja ngan permaisuri tuh x de lar dlm gambaran nyer.. just me, prince charming, and the others.. hehehe.. :D  biase lar kan.. klau sye kate, prince charming tuh same jer perangai die ngan realiti,, that mean.. die tuh disukai ramai lar.. yer lar kan.. anak raja, ensem, kaya.. sape x suke kan ? eh2 ! wait2 ! ensem ke die tuh ? mane de ensem ! GRR !! ==" tapi, dlm mimpi and realiti.. x de sikit pun hati aku suke kat die.. die tuh, bajet jer lebih.. hahaha ! XD kidding jer lar.. mungkin dlm realiti suke kot.. sikit jer ! x nak lebih2.. cukup lar dlm mimpi jer indah.. jgn kat dunia realiti nie pulak ! nanti dunia nak kiamat lar pulak ! klau semua tuh menjadi realiti, bahaya kot ! boleh pengsan sape yg suke die tuh ! mane tidak nyer kan ? aku dah lar x cantik, x sepandai die tuh.. ad0oii.. ==" lagipun, die tuh, nak pilih yg cantik ngan tinggi mcm die jer ! aku kan pendek ! ade ke patut die ckp aku pendek ? mcm lar die tuh tinggi sgt ! GRR !! ==" pape jer la. eh2.. kat sini dah jadi cerite psl aiman tuh pulak ! ad0oii. ==" sabor jer lar.. klau diikutkan hati, nak jer belasah die cukup2. tapi, apekan daya sye ? sye cume seorng budak perempuan yg selalu dibuli oleh Shahrul Aiman yg die pikir, die tuh Tinggi sgt lar kan ! ok2.. berbalik pde cite mimpi aku tuh.. die tuh baik lar jugak.. yg paling x disangka nyer ! Jodoh aku ngan die ! kenape lar aku Dijodohkan dgn die dlm mimpi tuh ! ad0oii.. ==" hate gile kot ! tapi, dlm mimpi tuh, aku dah dpt terima die.. walaupun x sepenuh hati.. hahaha ! XD geli hati aku, mcm mane lar aku boleh terime die ? walaupun x sepenuh hati ? aku mmg rase pelik ! malah, pelik gile2 lar ! klau dlm realiti, aku x nak pun terime die ! walaupun separuh hati aku nie ! hahaha !! XD dah lar.. mls nak cite lagi.. nampak nyer.. post kali nie panjang bebenor yer ! aku rase, semua nyer aku cite psl rungutan aku ! ok2.. sampai di sini jer lar.. bye2 ! assalamualaikum ! :D

Thursday, December 15, 2011

teringatkan die.. :(

assalamualaikum semua.. [ jawap tau ! jgn x jawap ! ]

 aku x thu kenape kan.. tibe2 jer aku rase sayu... x thu kenape.. tibe2 terkenang saat-saat bersame die.. sedih nyer.. die dah pergi tinggalkan aku.. sedih bile mengingatkan sayangku padenyer... hanye aku sajer yg terase sebegitu rupe.. die tidak dapat berbuat ape2.. hanya dpt melihatku yg menangis sebak dengan pemergian nye.. kenape die harus berpindah ? kenape die tidak tinggal bersamaku ? kenape semua nie terjadi ? kenapa ?! kenape !!! ARGHH ~!! Atikah.. ingat lar anda.. bahawa die terpakse.. die terpakse tinggalkan kau.. die bukan sengaja.. die mmg x sanggup buat mcm tuh pde kau.. kau sayangkan kau.. tapi, apekan daya die ? die hanya mampu menurut sahaja.. same sepertimu yg terpakse menurut dengan pemergian nyer.. bersabar lar wahai atikah.. tunggu lar die.. jangan hampakan diri nye.. ingatlar bahawa die sedang menantikan dirimu.. ingatkan lah dirimu yg kamu pernah sayangkan, cintakan die.. inagtlar memori terindah bersame nyer.. ingat lar semua memori bersame nyer.. anda akan merase lega selepas itu.. percaye lar.. sekian daripade hati luluh atikah.. maaf membuatkan anda sedih membaca post sye kali nie.. sye mmg sedih mengenang kembali semua kenangan bersamanyer.. assalamualaikum.. :)


p/s : sye mintak maaf sgt2... maaf jika post nie terlalu emosional.. sye kadang2 mcm nie.. tempat nie adalah tempat luahan gembira, sedih, marah.. semua nyer di sini.. maaf selagi lagi.. dan terima kasih kerana visit blog sye.. jgn lupe tinggalkan comment.. [tapi, klau psl hati dan perasaan nie, anda mahu comment ape?]

Tuesday, December 13, 2011

terimbau kisah lama.. :)

waktu nie, tibe2 jer teringat kisah dulu2.. sebenar nye mane de lame sgt kisah nie.. bru nak dekat setahun x salah lar.. teringat pulak psl blog lame kite tuh.. habis di delete post and websites blog kite tuh.. kite yg buat semua tuh.. disebabkan ade beberape org wanita tuh x suka sye punye blog, so, sye delete lar semuanye bagi memuaskan hati die tuh.. [ x elok kan panggil betina an ? so, panggil wanita jer.. :) ] syebudakbaik!* hahaha.. perasan jap.. klau anda nak thu kan, dulu sye nie kaki blog ! asyik nak mengepost jer ! sampai kene marah ngan ibu sye pun sye buat x peduli.. jahatnyersye* ==" semua yg berlaku pade sye tine tuh, time tuh jugak lar sye menaip semua nyer kat blog kesayangan sye tuh,, tapi, ape kan daya sye kan ? dah org x suke.. terpakse lar sye delete semua post sye tuh.. heiii ! sabor jer lar.. dah lar pulak tuh ! blog kesayangan sye pulak tuh.. sian die.. :'( emolarpulak* ok2.. kite x elok emo lame2 an ? so, sye mmg x nak ingat pun psl bende nie.. tapi, disebabkan seorang adik ini yg bertanye psl blog lame itu, jadi sye cerite lar.. tapi, mls dah sye nak mengingati nye lagi.. perkera itu sungguh perit dan menyedihkan untuk sye.. so, sye ingin melupakan semua nyer ! and now ! we stop in here ! mls nak ingat balik kan ? so, kite lupe kan ape yg ditaip oleh sye tuh.. nantibcejugakblogniebalik* sekarang nie kite nak happy2 k.. x nak sedih2 and emo2 gini ! x suke ! x suke ! ok.. bye2.. assalamualaikum.. hope post nie x menjejaskan kehappy an anda.. sye cume nak kongsikan ape yg buat sye tibe2 nak mengepost kat blog nie,, hahaha.. sekian dari sye. ;)

Monday, December 12, 2011

my cousin birthday ! :D

like u all see the title, today is my cousin birthday.. his birthday same with my month.. but, late.. ==" bukan lambat ape yerrr !! maksud sye tarikh die tuh lar lambat sikit.. my age for this year 13 years old.. but, his age is 17 years old.. for today.. jauh kan beza umur tuh ? 4 tahun kot !! tapi, x per.. cousin sye tuh sporting..[ ye ke sporting ? ==" ] ok2.. ape2 pon.. kite wish die gune blog pulak ! kat facebook sudah ! kat blog blom lagi.. so, this is ! 

H   B         
A   I       AMIR IZWAN !!  
P    R       
P    T      
Y    H     
      D
      A
      Y



maaf lar bg mir, sye buat ringkas2 jer. x de hadiah nak bgi.. sorry.. nie jer yg sye sempat buat.. klau buat lame2 kang, nanti ibu marah.. sorry lar buat bende nie x perfect.. nak buat special sikit.. tapi, x reti.. maf ler yer.. nie jer sempat nak buat.. and now,, nak thu muke cousin sye tuh mcm mane ? mahu lihat ? meh sini sye tunjuk kan ! TADARRRRRRRRRRRR !!

look this ! ensem kan ? hahaha ! ok2 sampai disini sajer post sye kali nie.. bye2 ! asssalamualaikum ! :D
p/s: sorry bg mir ! tercolek pulak pic bg mir ! hehehe ! :D