about me

Tuesday, November 20, 2012

Something feel like, 'waaahhhh!!'

Assalamualaikum,, Hye2 ! ;DD Okay2,, actually, hri nie x thu nak post ape kat blog nie,, tapi, tibe2 terdapat idea ! Haaaa,,, agak2nya, pasal ape ek ? dan ape kene mengene ngan tajuk tuh ? adoiii ~ jap ek,,

Macam biase, Family Ika akan bersembang,, selalunya lepas ibu balik dri kerja lah, sampailah errr,, suke hati kami lah ! Hehehe ! ^^ time elok sembang2 tuh, tgk lah sekali cerita,, 





Haaa ! Cerita nie ! Cinta Itu MilikKu time elok sembang2 tuh, tibe2,, ade ayat keluar dri lelaki yg dalam gambar tuh,, die ckp gini kat bini die,, yg dlm gmbr tuh,, pandang die tuh,, Ha ! Die ckp gini,, 'She make me feel like HELL!' Haaa ! nie yg buat kami semua tersentap ! :O Habis semua dah senyap ! kihkihkih ~ :3 But, mesti korang tertanya-tanya kan ? Laki tu, actually, 'She' tu,, die maksudkan sape ? Haaa ! klau nak tahu,, pompan kat belakang tu lah ! yg pakai baju merah tuh,, Haaa,, yg tuh lah ! Gedik gile minah tuh ! ><" I think, She deserve it ! Hahaha ! *imbad*

Okay,, then, kami semua pun solat,, pastu, ika, adik + kakak, berebut ngan adik ! berebut ape ? com lah of course ! kenapa sampai kene berebut ? o.o Hahaha,, sebab,, kami nak berebut maen game ! Game ape ? ape yg seronoknya ? o.o Hahaha,, x de pe yg seronok pun,, but, game tuh, mmg kesukaan kami,, bru lagi haa,,

                                                                   Nie ha game nye ! ><"

Haaaa,, dah tgk kan game ape yg kami berebut nak maen tuh ? serius mmg macam budak2 ! -,- Hahaha,, pastu,, Ika,, tunggu ah satu cerita nie,, maklumlah,, hari selasa kan ? cite ape ek ? kat TV3,, jam 9 malam ~ cerita ape lagi ? confirm lah cite,, 




Mimpi Cinderella ! Haaaa ! gila lah ! Ika mmg suke cite nie ! but, kelakar lah ! pelakon girl die,,yg watak utama nie ! kelakar sgt ! klau korang tgk cite nie, korang pun mesti akan ckp, 'A'ahhh' kihkihkih ~ :3 Okay lah,, sampai sini je lah eh ika post,, mata dah kuyu nie,, bye,, Assalamualaikum ~ :3






Monday, November 19, 2012

Kebahagiaan di samping keluarga ^^

Hye, Assalamualaikum,, Apa kabak semua ? sihat ka ? ^^ Hai di sana ! Di sini, Ika, akan sedaya upaya,, post kat blog nie, insyaAllah, setiap hari ! ^^ Hahaha,, harap2 lah,, Okay, korang dah tgk kan tajuk nye apa ? Haaa,, mesti pelikkan tgk tajuk tu ? bleh tahan lah,, Hehehe,, Hari nie, keluarga ika, x berapa sihat,, Kenapa ika ckp mcm tuh ? Pelik kan ? Hahaha,, kejadian nya, Like usual,, kami sembang2,, satu family lah,, ye lah,, pagi tadi kan adik ambik keputusan UPSR ?

Keputusan UPSR die mcm mane ? Okay lah, okay dari ika,, hehehe.. ^^ Alah,, die mmg pandai sikit klau bab2 errr.. mcm mane nak ckp ? pelajaran yg wajib kite belajar ! Haaa,, Lebih kurang lah tuh, Kihkihkih,, x tau nak ckp mcm mano,, Malu lah pulak ~ :P Hahaha,, Okay, Ika mmg tgh blurr ~ ==" maklumlah, nak jugak menahan diri nie dri tertidur, so, kite buat post dulu ~ ngeee ~ :D


                                                          Gambar time raya! :* Can you find me ? :3


 Hahaha,, mesti korang pelik kan ? Tibe2 jeh ika letak pi Raya time 2012 ? Ceit ! sajo jor ~ yg tengah tuh, Atuk+Nenek ~ Miss kat nenek,, :'( Sebab apa ? Sebab nenek pi Haji ~ minggu depan balik kot,, Hurmm,, ape-ape pun,, ika harap nenek selamat pulang ke Malaysia ! ^^ Eh, dah lari tajuk nie ! =="

Haaa,, Actually,, isi-isi dalam perbualan kami tuh, kebanyakan nya tanya keputusan kawan2 adik jeh,, yg laen, kami tambah tokok kan ,, Lagi2, si ika nie,, mmg suke sgt berceloteh ! x kire ngan sape ! kenal atau pun tidak,, sentiasa ade je time die nak berceloteh ! ><" Hahah,, Pelik jeh ~ ==" Apa2 pun, ika bersyukur,, dapat family yang sempoi, kelakar, senang di ajak berbual,, boleh dibuat kawan,, dan macam2 lagi ! Ramai yang sangka ayah ika garang,, sebab ape ? tgk muke jeh ~ ==" Hahaha,, just beberapa je yg thu mcm mane sempoi nya ayah ika ! ^^ and yg laen jugak,, hehehe,, x kan dipinggirkan ! ^^

Okay lah, Penat sudah ika berceloteh,, bye ! Assalamualaikum ! ^^








 

Sunday, November 18, 2012

Kesian..

Assalamualaikum,, Hye semua ! Hari nie, ika rajin pulak nak post something kat blog nie,, Hehehe,, Okay, korang mesti pelik kan ? Pelik sebab ape ? Tajuk tu lah ! Kesian ?? ye,, itu lah tajuk nya ! nak tahu x ape kisah disebalik tajuk tu ? Ha ! Kesian ika kepada kawan ika,, Huh,, malang sungguh nasibnya,, waaa,, x sanggup pulak masuk dalam 'Alam Percintaan' nie,, Adoii ==" Hahaha,, Okay2, Palau jeh psl tuh tadi,, Okay, sekarang, kita fokuskan kepada story psl kawan ika, ye ? Die x cite detail sangat pasal boy die tuh, sbb, bru lagi ha hubungan dorang,, That's why lah.. Hurmm,, Ika teringat pulak kat ex ika,, hehehe,,, Cinta Alam Maya sahaja ma ~ ^^ Eh, silap sudah ! Tercerita pulak psl dri sendiri,, tadi kata nak cite psl kawan ika kan ? hehehe.. lari tajuk sudah -_- 


Okaylah, that's all from me,, x sempat nak sambung,, sebab ape ? ayah suruh tidur,, esok adik ambik keputusan UPSR ~ nak ikut sekali,, so, tidur awal lah jawap nya ! heheh.. ^^ okaylah, bye,, Assalamualaikum ~ 

Saturday, November 17, 2012

mianhae

Hye,, Assalamualaikum ~ seperti tajuk di atas,, mianhae ! :'( serius susah nak buat post ! kakak+adik dah abis exam,, dorang dah kongker penggunaan internet ! -,- nie pun dapat online tah bape lame jeh.. okay2, dah lame sangat lah ika x post ape2 kan ? so, sekarang nie, musim cuti persekolahan ~ yeah ! cuti ! >_< but, cuti kali nie gile x best ! stay kat rumah jeh ! ==" nak tahu cerita ? hahaha,, hari tuh, last day sekolah,, hri rabu, 7 november.. yeah, i know, dah lepas ! ;DD time tuh, ika x dtg sekolah ! yeah ! sbb ape ? ceit ! ika pi JJ ngan kengkawan,, mesti tertanya-tanya kan, why ika x pergi sekolah time last day ? o.o hahahaa,, jawapan nya, senang jeh ! MALAS ! ><"

Ha!~ tu lah jawapan nya ! But, pelik jugak, ramai jugak kawan ika, 'prefect' yg join pi JJ tuh, pelik2~ rupa-rupanya,, ceit ! last day kene gotong-royong ! that's why dorang join ! sebaik x dtg sekolah ~ hahaha,, mmg teruk sekali perangai ika ! -,- hahaha, x per.. last sekolah kan ? kite enjoy sikit ! :P ape aktiviti ika di sana ? ha,, nie die !

1, smpai di JJ, pergi kat panggung wayang dulu,, cerita ape ? entah lah,, ape tajuknya,, x tahu pulak ! ==" semua dirancang oleh kawan, ika ikut je o.o mula2, ingatkan nak tgk cite,'Budak Pailang' tgk2, die kate, 18 keatas,, so, kiteorg kene pilih cite bru,, pilih cite kartun,, ika x tahu pun -,- tapi, best lah jugak ! ^^

2, start cite tuh, lambat lagi,, pukul 2.10, kiteorg smpai ? 11 pagi -,- nak tempah tempat punye pasal,, hehehe,,  kiteorg nie, nak pi JJ, men rancang jeh, last2, jadi jugak ! sebaik ~ :3 dah lah x sarapan au,, lapar kot ! ==" ha, lepas je tempat tempat tuh, kiteorg terus pi makan,, lapar lor ~ pi lah pekena, Nasi Pataya,, my favourite! ^^ and air milo ais ~ 

3, lepas jeh makan, ape lagi ? merayau lah ! banyak lagi masa kan ? so,, kiteorg merayau kejap,, pastu, dah x larat, pi lah tandas sat, wooo ! takut dok ? kami lepak kat sana ! =="  nak tengok gambar kami ? LOL, x semua ah,, kiteorg berpisah,, so, beberapa je lah kan ? nie ha !

                                                                   saya dibelakang,, :*

LOL ! kenapa saya dibelakang ? o.O hahaha,, sebab,, saya malas lah nak ambik gambar,, not in mood,, okay, saya tahu saya x lawoo.. ceit ! kenapa ika touching nie ? o.O hahaha,, lek je,, biase sudah,, pastu, masuk sudah azan zohor,, so, solat jom ? ;)

3, ha ! time yg ditunggu,, masuk panggung wayang ! nak tahu x kiteorg tgk cite ape ? o.O 


 Ceit ! itu lah cerita,, eventhough ia cite kartun, but, best lah jugak,, hehhe,, gile ok ! sejuk tahu ? dah lah duduk tepi sekali ! -_________- gile sejuk ! First time masuk lah katakan ! ;DD hahaha,, ape2 pun, the best lah ! pastu ape ? heee,, ape lagi ? baik lah ~ :3

Balik jeh, singgah umah kawan jap,, lepak2 jap,, time tuh, dah 5,30 dah,, balik lah pulak,, mak ! penat nya ! -_- jalan pun mcm org ape tah -_- hahha, then what ? jumpe kawan lame,, just dpt hai2, bye2,, gitu2 je lah,, lambai2 gitu ~ hehehe,, dah lame x jumpe die, x same sekolah lah katakan,, then, saya balik lah ~ :3 orang kata, penat x elok tidur kan ? so, saya berjagalah ~ sampai pukul bape ? 1 pagi ~ wow ! lame nye ? await tahan lame2 ? o.O

Hahaha,, Sajo jo.. Ika bukan jenis tidur awal,, Harap maklum ~ ;)

Haaa,, Rasenye, Itu je lah kot buat mase nie,, Whatever it is,, Thanks read it ! Ye ke ade org nak bace nie ? Hahhaa, x pe,, diary,, ape2 pun, tamat sudah kisah nya,, okay lah, and lagi saTu ! nak mintak maaf,, panjang pulak post nye, heheh.. ape2 pun, Semoga hari kalian indah sentiasa,, bye2, Assalamualaikum ! ^^
 







 

Friday, August 17, 2012

Hampir tamat Bulan Ramadhan, hampir menjelang hari lebaran ! :O

Assalamualaikum semua ! hye ! ye kali ini bersama lagi dengan Nur Atikah kaki celoteh ! dah bace tajuk tu bukan ? ye ! lagi 2 hari nak raya dah ! haiya ! sedih wo ! lu ada dgr cerita ka yg gua ade post status kat facebook mengatakan bahawa aku benci org yg ckp 'Selamat Hari Raya!' hohoho! maaf lah ! den tersensitif pulak ! x pe.. lupa pulak kan ? den pun nak ckp psl tu jugak awal dri hari yg sepatut nya ! haiya ! maklumlah ! terpaksa ! takut x dpt nak update blog ku yg tercinta nie ! okay2.. kite terus ke matlamat kite yg sebenarnya.. sebenarnya .. ika nak katakan bahawa di sini.. ika terpaksa ckp awal sikit. dah bgi sebab kan ? kan kan ? okay, now i wanna say that,






okay now ramadhan dah nak tamat ! hhuhuhu ! so sad ! :'(






same with you jugak kan ? okay ! now kita nak tunjukkan sesuatu yg akan mengembirakan anda ! ya surely, right ? :D





hei2 ! wait2 ! ada lagi! (oh, what ? ade lagi ? :O )






yo! guess what ? saya post dua2 ! maaf lah x sempat nak edit buat sendiri punye ! asyik maam besar je gune ! bile den boleh gune lagi ye dok ? XD hahaha.. okay2 lah.. sampai sini je post den kali nie.. dah nak hujan tu ! tu sebab den x leh nak post panjang2 ! hehehe ! okay lah ! bye2 ! Assalamualaikum ! kirim salam ika kat family tau ! da da ! nak balik kampung ? berhati-hati di jalan raya, k ? ;) 











Friday, August 3, 2012

Gelaran....

Hai semua ! Assalamualaikum!! pertama sekali ika nak mintak ampun, mintak maaf sesangat sebab x post ape2 untuk 2 bulan nie.. bukan sengaja x nak post.. bila nak post je ade je gangguan.. lagipun time tu ade org dah jadi juara menggunakan nya.. --" so, ika bagi dorang guna dulu.. sementara nak tunggu dorang ada trial an ? sekarang dapat ak post2.. insyaAllah ika akan post setiap minggu.. itu pun klau ade rezeki nak guna lah.. so ! kali nie saya nak perkenalkan diri dengan lebih detail ! is ir okay with it ? okay ! kita start sekarang !

Nama diberi : Nur Atikah binti Norazmi
Nama panggilan : Atikah or Ika
Umur : (perlu ke?) muda lagi! :D
Tarikh lahir : 23 Disember .
Hobi : buli orang, sakitkan hati orang, surfing internet and others..
Cita-cita : x pasti lagi.

 Hurmmm.. itu je lah detail yg dpt ika senaraikan buat masa nie ! ha ! ingat tau ! ika dah tukar nama panggilan setiap kali buat post ! saya, Org, Kita akan menjadi Ika ! Belive it or not ? whatever it is, klau ika tersebut saya , org or kita or eden or whatever lah kan, mungkin sebab ika x biasa lagi dengan penggunaan nama itu di blog.. harap maaf.. klau kat rumah mmg family panggil Ika je. that why ika nak biasakan dengan nama panggilan nie klau ade org tersama nama ngan ika ke kan ? sape tahu ? :P 
okay2.. sampai sini je lah... x tahu dah ape nak ckp.. hari nie just nak bgithu psl gelaran tu je sebenarnya.. and jugak mintak maaf.. sebenarnya nak cerita banyak.. tapi, takut ruang pulak x cukup an ? :P hahaha.. nevermind.. ada masa lagi. nanti ika post tentang apa yg berlaku seharian ika walaupun post nya sehari je.. insyaAllah minggu depan i will post something what happened to me.. don't worry.. ika x pernah palau kan blog.. cume x de mase je nak post.. itu je buat masa nie.. bye2 ! Assalamualaikum ! :D

oh2 ! lupa nak ckp something ! 

Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak ! 

sedar x sedar, rupa-rupanya dah 14 hari kite berpuasa.. moga2 pada bulan puasa tahun ini kita tidak meninggalkan puasa.. Amin. :') 

pesanan dari ika untuk semua dan untuk diri sendir juga ,

 jangan bergaduh lebih daripada 3 hari, ia akan membawa perasaan benci yang mendalam dalam diri kita. So, cepat2 lah meminta maaf walaupun kita x tahu kita salah apa kat orang tu, tapi, harus kita membaikpulihkan hubungan yang telah lama terjalin atau pun yang masih baru.. bukan nya merenggangkan ya.. Apa2 pun, selamat berusaha menjadi yang lebih baik dari yang sebelum nya.. Sekian. dari ika, ^_^


Friday, May 25, 2012

Sorry :(

hye semua ! Assalamualaikum ! sorry x updated blog ! terlampaulah had mase nak updated.. sorry sesangat ! >.< ape2 pun, kite story2 lah sikit okay ape yg terjadi pada eden nie,, :) 

okay, firstly, saya nak cerita kat awak2 semua yg tgh read my post nie, yg saya telah pun menamatkan Peperiksaan Pertengahan Tahun .. Alhamdullilah.. Tapi, saya takutlah awak... mesti awak2 semua nie pelik kenapa saya ckp mcm nie kan ? Awak2, saya takut keputusan saya lah awak.. :( Tu yang membuatkan Cuti Penggal Kedua nie x syok.. Lagipun, cuti nie agak x syok, kerana saya x pergi mane2.. sebab adik Sekolah  dia tu... sis pulak sebuk kena pi kat Rumah Kawan2 dia.. Banyak sangat kerja sekolah yang cikgu beri kat sis saya.. ye lah.. 'haruslah' kan ? sis kan tahun nie Penilaian Menengah Rendah (PMR), tahun depan saya pulak kan ? huhuhu.. x per... redha jep.. Tahun depan kan Last PMR kan ? So, x pe.. bertuah lah kirenya tu kan ? boleh lah saya pindah sekolah ! hehehe.. :D pelik kan ? Kenapa saya perlu pindah sekolah ? Kenapa3 ? Perlu ke ? haaaaaaaaa... Banyak betul question nye.. hehehe..  x per.. bende tu saya rahsiakan.. hanya saya yang mengetahui nye.. hehehe.. :D 

So, cuti nie, ape saya nak buat ek ? benda yang selalu saya buat antaranya :

1. Guna internet berjam-jam ( sentiasa akan menggunakan nya kerana adik and sis buzy )
2. bangun lambat ( tidur lambat, bangun pun lambat ah ! )
3. main dengan kucing ( x de kerja punya pasal.. -,- )
4. tolong ibu kat rumah ( insyaAllah klau x malas.. -,- )
5. sentiasa muram ( x de kawan nak layan )
6. sentiase boring ( x de plan langsung cuti nie )
7. sedih ( kawan tiada bersama susah dan senang )


itu je lah antaranya.. hehehe.. :D sunggguh.. sedih sangat nampak senarai yang x seberapa elok tu.. -,- saya di sini hendak mengatakan bahawa, saya mungkin akan lebihkan buku, (mungkin ? ) sebab cikgu kate, ' Cuti sekolah x bermakna Buku sekolah pun cuti.. so, insyaAllah saya akan follow ape yg cikgu cakap.. Ow2 !! Lupa nak cakap something ! Sekolah saya, SAM Hulu Langat telah menyambut SAMBUTAN HARI GURU sebanyak 2 kali !! hohoho !! firstly pada tarikh hari guru iaitu 16 Mei 2012 and secondly pada hari nie, 25 Mei 2012 ( jumaat ) haaaa... best kan ? Sekolah Aku ada, Sekolah Kau ada ?? hehehe.. :D sorry.. just joke.. ape2 pun, Selamat Hari Guru buat semua tenaga pengajar di semua sekolah dan di rumah jugak.. semoga kami akan lebih menghargai cikgu.. insyaAllah.. :') 

Okay lah, sekian dari saya buat hari nie, Assalamualaikum.. :)
 

Tuesday, April 10, 2012

HeyHoyy !! :D

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Assalamualaikum semua.. heee.. maaf dah lame x buat post. sibuk kebelakangan nie.. hari ni saya cuti.. hahaha.. teruk kan saya ? alah.. sebab hujan lebat.. lagipun, buku x kemas, kakak sakit, so what ? x yah gi sekolah lah jawap nya ! =P esok cuti kan ? 2 cuti dah kumpul ! >.< hahaha.. kidding je lah ! =P haaaaaaa.. bile cuti nie kan, x best pulak.. sebab ape ? sebab x de bende nak buat.. -,- layan kucing je lah kerja aku ! =P haaaaaaaaaaa... bile dipikirkan balik, bile cuti nie, kerja akan bnyk bertimbun.. -,- hahaha.. dah pernah kene dah.. so, mmg first2 tuh x tahan ah.. tapi, hri nie x thu ah pulak kerja sekolah ape yg kene buat.. -,- and paling aku x suke nye, hri nie ade tasmik al-quran, and aku x dtg !!! hate it ! aku nak hafal lah.. -,- tapi, x pe ah.. x de rezeki. nanti hafal ah.. kat kawan kan boleh ? ;) tapi....... kesian kat thiqah.. bukun tulis quran die ade kat aku.. mampus.. T_T haaaaaaaaaaaaa.. maaf thiqah ! seribu kali maaf ! x sangka x dpt dtg hri nie !! im sorry !! >.< tanpa dijangka ! had0oii.. esok cuti.. sempena ape tah.. x ingat.. -,- hri nie x dtg, esok pun semua x dtg, and lusa baru leh jumpe si 'dia'. heish.. rase geram pulak x dtg secara tibe2 nie !! GRR !! x pe ah.. dah Takdir kan ? heish.. Atikah, redha lah wahai hamba Allah yang Seorang ini ! sabar je lah ! okay2.. ini je untuk today.. x leh panjang2.. bnyk mase dah diambil untuk updated ini punye blog.. okay lah.. bye2.. Assalamualaikum. :')

 

Friday, March 23, 2012

merentas desa.. :)

hye semua ! Assalamualaikum ! ape kabak ? sihat ka ? ha !!! seperti yg kamu semua lihat pade tajuk kite pade kali nie.. ye ! btol tu ! merentas desa ! kali nie, kite fokuskan pade satu firqah saje ! iaitu, firqah SALMAN AL- FARISI!! sorry ler ye.. kite xde pic lagi.. kihkihkih.. :3 x ambik gambar pun lari tadi.. penat lor.. kakiku sakit.. huhuhu.. tapi, x per.. kite dah bgi markah firqah yg tinggi jugak lah.. kite dapat no.21 ! hehehe.. syok gile ! ye lah.. lawan ngan FORM2 ngan FORM3 ! sape yg x syok an ? FORM1 tadi pun bnyk lagi yg x habis.. bangga ah sikit kan ? walaupun x dapat nombor sehebat izzah nurhana, nur sabrina,nur sabrina .. x lah sehebat mereka an ? so, x per.. janji kite rase kite yg terbaik ! huhuhu..  tadi kan, kite chat ngan SHAHRUL AIMAN.. tanya lah die dpt no bape kan ? die kan sape firqah ngan kite.. kite kenalah tanye.. ;) die kate, die dapat no.25.. tapi, x tahu betul ke tak.. but, not bad kan ?kire okay lah tuh.. daripada tahun lepas ? suck gile beb ! aku x lari pun mcm tadi.. tahun lepas x semangat langsung.. --" mmg teruk gile ah.. sampai2 je.. kene masuk dewan.. pastu tahu yg dapat hadiah. itu semua tahun lepas.. tahun nie.. x masuk pun kat dewan.. -.- kite x larat lah.. :( tadi kaki tibe2 kejang.. pastu pening pale.. so, PBSM, orangnya, Ainil humaira ! rajin die tolong saya ! thanks kamu ! ;) hahahaha.. tah pape tah aku nie.. mmg dah tugas die.. die kena lah bantu aku.. -.- so, ini je lah post kite tuk tajuk kali nie.. hihihi.. :) klau ade pape berita lagi yg kite nka kongsi, kite kongsi k.. Assalamualaikum.. doakan kte success dunia akhirat okey ? AMIN !! :D

Thursday, March 22, 2012

RoaD- Run ! :D

nie die AJK form 2 untuk tahun...............
kihkihkih.. :3
hye kamu semua ! esok ade road run tau ! x sabar nie ! kahkahkah !! kite nie, nak naikkan semangat salman al -farisi !! sedih tau ! tibe2 je firqah kite nie turun sampai ke bawah.. mmg x disangka.. :'( tapi, x per.. kite nak buat sehabis mungkin esok ! klau nak sakit lepas habis road-run tu pun x pe.. eden dah x kesah.. janji eden nak dpt nombor dan markah yg tinggi untuk salman al - farisi !! yeah ! gud luck tikah ! kihkihkh.. :3 kite ckp sorang2 lah.. tibe2 je semangat gile nak buat blog hri nie.. kihkihkih.. :3 dok pe.. lagipun, kite dah lame x buat post kat sini.. what ever is it.. im still proud to be in firqah salman al - farisi !! yeah !!

Contest "OHSEMM BLACK"

hai semua ! Assalamualaikum !! nie ! kite nak cite sikit nie ! kite nie ade masuk Contest "OHSEMM BLACK" http://eycha888.blogspot.com/ kita nak masuk nie ! kite perlukan pertolongan korang.. boleh x ? kite nak korang like pic tuh.. can you ? kihkihkih.. :3 itu je lah sebenarnya ape yg kite nak tulis.. hehehe.. jap yer.. kite nak tunjuk gambar..


nie gambar nye.. tapi, x thu lah klau EE tuh boleh terima ke tak.. :\
 

Thursday, March 15, 2012

cuti penggal pertama........... :'D

hye ! Assalamualaikum !! ape khabak semua ? sihat bukan ? hahaha.. XD ape tah aku nie.. ckp sorang2.. ish3.. ape2 pun, saya mintak maaf lah yer.. kat blog saya nie x de ape yg best pun.. -_______- post pun mmg jarang gile lah ! maaf yer ! mmg jarang bukak blog.. so, cuti nie mmg x de ape2 aktiviti.. x terpikir pun.. cuti nie x pi mane2 pun.. duk umah jer.. jaga kucing.. ibu kerja.. hurmm.. so, ape lagi ? menelaah internet lah ! hahaha.. XD best gile !! tapi, bukan sepenuhnya aku gune.. aku suku jer.. kakak aku 3/4 kot. -.- melebih btol die nie ! x sedar pe die tuh pekse besar thun nie ? PMR tuh ! mmg x dgr ckp.. sih3.. --" hahaha.. same je kite ye kak ! tapi, die melebih sgt tuh.. sampai adik aku terpinggir.. sian die.. --" so, nothing to say.. okay. byeee !! Assalamualaikum ! hope you have a great time time holiday ! :)

Tuesday, February 7, 2012

demam. :'(

Assalamualaikum ! hye kamu semua ! 


maaf sebab dah lame x post kat blog.. boring kan tgk post yg same ? hehehe.. :D seperti tajuk kite hri nie.. cehh !! hahaha.. XD tgk tajuk tuh ! dah thu kan ? DEMAM ? ye ! itu lar tajuk kite hari nie ! saya demam ! saya agak merungut jugak.. sebab saya mmg jarang sekali dpt penyakit.. hehehe.. :D tiba2 demam mmg agak mengejutkan.. tapi, x per lar.. redha je lar kan ? Alhamdulillah lar dpt penyakit nie.. itu tanda Allah mengingati saya.. :) hehehe.. :D okay2.. korang tgh buat ape ? mesti lar sekolah kan ? ape punye soalan lar Tikah nie.. ish3.. ==" hahaha.. semua org sekolah, saya ? x sekolah.. huhuhu.. :'( masih sakit lagi.. mane boleh pi sekolah an ? saya x nak pi klinik ! =P hahaha.. mls lar nak masuk klinik.. sebab ape ? x suke makan ubat ! menyampah btol ngan ubat nie ! setiap mase kene makan ! ye ke setiap mase ? o.O hahaha.. ape2 je lar.. dah x thu dah nak ckp ape.. bnyk melalut jer sye nie. hish.. ==" maklum lah.. demam, pening pale .. lagi tambah melalut ! ade org kate, suruh saya tido, saya x nak tido !! sebab ape ? sebab, klau tido pun, bile bangun, masih lagi pening kepale bukan ? maybe akan menjadi lebih teruk pening kepale nya ? had0oii.. ==" nie lar sye x suke nie.. hahaha.. dah merapu dah.. whatever lar.. bye2 semua.. Assalamualaikum.. and thanks sebab rajin jenguk blog sye ! =P hehehe.. :D

Tuesday, January 17, 2012

Program Maju Diri SAM Hulu Langat !



hye semua ! Assalamualaikum ! sihat ? hehehe.. :D dah lame bukan sye x meng'update' blog ? maaf lar yer.. sebuk kebelakangan nie... anda semua mesti dah buzy kan dgn kerja sekolah ? same lar kite ! >.< rajin btol cikgu bgi kite keje sekolah yer ? heii.. ==" hahaha.. nevermind.. cikgu nak buat kite pandai and rajin, x kan x nak kot kan ? klau x nak tuh, mmg sye rase die terlebih dos lar kot.. sampai x nak jadi pandai kan ? ish3.. teruk2.. sye terima sebab ape ? sebab sye nak jadi pandai lar ! lol ! =P hahaha.. XD merapu dah aku nie.. ape tajuk kite ? dah lari tajuk nie.. ==" hahaha.. tah pape tah.. bende nie semalam.. just x sempat nak post jer.. so, eden nak cerita lar serba- serbi ape yg jadi time tu lar kan ? hehehe.. :D sebenar nyer nak cerita 2 bende nie.. hehee.. :D melobih pulok sye kan ? x mengapa.. sekali-sekala bukan ? hahaha.. XD ok2.. cerita pertama seperti tajuk di atas lar..

Program Maju Diri 

mula2 cikgu baru, name nye cikgu zulhilmi ngan cikgu ape tah.. x ingat namo.. ==" hahaha.. XD maaf2 yer cikgu ! die bgi kami motivasi mcm mane nak berjaya dalam kehidupan ? macam mane nak jadi org yg pandai ? macam mane hidup kite klau kite x de matlamat hidup ? mcm mane tuh ? had0oii.. ==" bnyk btol pertanyaan nyo ! =P hahaha.. sebenar nye kan, semua nye kite x de jawapan ! =P kesian kan ? yg paling kesian nyer, x thu matlamat hidup nie ape.. ad0oii. ==" nie dah kes teruk nie ! how ?? ad0oii.. sye mmg x thu ape matlamat sye.. cikgu kate, klau org tuh x de matlamat hidup, die akan try bunuh diri mcm video yg cikgu tunjuk tuh.. ==" x boleh bla btol ! menakutkan thu ? had0oii.. mmg nak nangis tgk video tuh.. sebab ape ? seba terpikir, mcm tuh ke kite jadi nanti klau x de matlamat hidup ? sye x thu matlamat hidup sye ape.. so sad.. :'(  huhuhu.. dah2.. abis psl nie.. cerita psl Debat Perdana lar pulak ! mmg syok kot ! =P lawan debat mg terbaik kot ! ade pembangkang, and ade penyokong ! soalan bertubi-tubi dtg sampai poning nak jawop nyo ! >.< hahaha.. sabor jer lar.. yg paling dashyat nyer, tajuk kami, perempuan, DUDUK ASRAMA LEBIH BAIK DARI DUDUK DI RUMAH. lol ! =P sye bukan budak asrama lar !! >.< hahaha.. dok ngapo.. tajuk laki dpt pulak, sebalik nyer.. habis kami bgi hujah2 yg hebat2 belaka ! klau anda jadi pembangkang dengan penyokong, susah lor ! x th nak pilih mane satu yg btol ! ad0oii.. ==" abor jer lar.. tapi, debat nie mmg yg terbaik diantara semua debat lar ! debat pompan lagi dashyat thu ? =P hahaha.. XD laki kalohh !! Booo pade lelaki !! =P hahaha.. jahat2.. hehehe.. :D 

cerita kedua pulok ! >.<

Jamuan Unit Seranta and Pengawas ! >.<


best kot tadi ! habis perut aku sakit dibuat nyo. ==" sabor jer lar.. mula2 dpt makanan mmg x de selera.. sebab ape ? seba perut dah kenyang dgn air.. ==" hahaha.. XD teruk bukan ? hehehe.. tadi dpt makanan ingatkan nak bgi ainil sikit.. tapi, x jadi.. sebab ape ? sebab ainil ambik bnyk sgt.. ==" mcm makan untuk sehari tuh.. ==" pagi hingga ke malam.. mmg gelojoh die makan.. teruk2.. ==" sabor jer lar ! so, sye kene abis kan jugak lar kan makanan tuh.. klau bukan sye, sape lagi ? x baik tolak rezeki bukan ? hehehe.. ;D saya makan, then, x larat nak minum, tapi, ainil dah kenyang dgn makanan nyer, so, sye kene telan lagi sampai, sye..... rase nak muntah.. ==" Saaaaakiiittttt !!!! Sakiiit sgtttttt2 beb !!! balik tuh ape lagi ? rehat2 kan perut tuh dulu.. hilang sikit sakit die tuh, ape lagi kan ? terus bukak internet lar ! hahaha.. teruk bukan sye ? =P hehehe.. x heran pun ! tadi ingat lar lepas makan boleh balik dgn senang hati nyer.. rupe2 nyer ? sakit lagi.. ==" so, mintak bantuan jiran sye, iaitu hidsam hehehe.. maaf lar yer.. terpakse pulak mintak bantuan ! >.< lepas tu ape ? sye meraung kesakitan lepas balik tuh.. macam hantu puntianak pun ade, mcm org nak beranak pun ade ! hahaha.. XD lol ! =P hahaha..


okay, sampai di sini saje post buat kali nie.. dah penat dah ! lol ! =P masih sakit perut lagi nie ! mungkin perut nie x dpt menghadam kot.. sakit jer memajang.. lame2 ? ambik mc.. hahaha.. lol ! =P x de lar.. just kidding.. x mungkin bukan ? klau mungkin ? o.O ha ? mcm mane ? x de nye lar ! harap2 x de nye.. sye x suke ambik cuti awal2 thun nie lor ! mintak2 dijauhkan ! :Dokay lar.. Assalamualaikum.. baboi !! :D

Sunday, January 8, 2012

sye.. penat.. =="

Assalamualaikum.. hai semua.. :'>


ha ! tajuk kite kali nie psl sekolah ! :'> sye sudah start sekolah.. LOL ! sye kini sudah meningkat remaja.. sekarang umur sye 14 tahun.. dah form 2 lar ! =P mmg x disangka yer ! x sangka cepat sngt sye jadi form2 ! sye nak jadi form 1 balik ! ade orintasi lar ! =P hahaha.. ngado2 btol sye nie.. x per.. kat blog jer pon.. blog sye bukan ? x de sape pun boleh menghina blog sye ! sye thu blog sye x cantik. dan sye mmg mengaku dari awal lagi.. hehehe.. :D ok2.. sekolah dah start 2 hari dah bukan ? sye first day pun dah ade kerja sekolah.. --" benci btol.. ingatkan, hari pertama dpt lar relaks sikit.. but, no one know, right ? so, hari yg seterus nyer pun begitu.. teruk jugak lar kerja sekolah yg diberikan.. but, sye dpt siapkan nyer.. dgn bantuan kwn baik sye, Athiqah Abdul Aziz. sebaik dpt duduk dgn kwn baik.. dpt pulak same kelas.. x ke bertuah tuh ? =P hahaha.. tapi, itu pun satu kebetulan jer.. kami dtg lambat.. so, x jumpe lar tempat duduk sgt.. padat sgt ! so, Athiqah and me found one place.. but, it just for 2 person.. so, kami duduk jer lar kat situ.. :3 ingatkan nak duduk bertiga.. but, tibe2, kwn kami tuh dtg awal. then, die duduk tempat yg mcm kami jugak.. 1 tempat untuk 2 org.. so, yg ketiga nak letak mane ? so, kami pun berpisah sekejap dlm kelas tuh.. mula2 mmg x berpuas ati lar dpt kelas tuh.. sebab ape ? sebab itu bukan kelas yg kami nak.. kami mahu kelas nasaie, i mean, 'kami' tuh aku and Athiqah.. tapi, sengal jugak kami bukan ? padahal tarmizi tuh kelas yg ke-3, nasaie pulak kelas yg ke-4, x ke sengal tuh ? kire ok lar tuh dpt masuk kelas tarmizi.. ibu sye pun bersyukur Alhamdulillah.. teruk sgt. sye x suke.. =P masih bersedih.. but, dah dpt terima kenyataan.. walaupun first2 sye mmg x dpt terima kenyataan gile2 ! tapi, x per.. sye x keah dah sekarang nie.. but, paling sye kesah adelah ! cikgu selalu masuk kelas untuk mengajar.. ok, i hate that ! --" tapi, suke ati cikgu lar nak masuk kelas ke tidak kan ? sebaik lar jumaat tuh 3 org guru jer masuk.. klau semua sekali masuk ? kami x tahan.. --" hahaha.. x per lar bukan ? nak menimba ilmu.. so, nothing about that.. :3 sye pun x kesah sgt.. just mengantuk tuh kadang2 menguasai diri sye, so, sye nak tido.. tapi, cikgu yg mengajar pantang klau ade org tido. dimalukan nanti.. sedih lar pulak.. x psl2 benci cikgu kang.. baik bertahan bukan ? tapi, bile time cikgu x masuk kelas.. senang pulak mata nie bertenaga terlebih had ! hahaha.. just kidding ! =P ok2.. itu sajer dari sye.. hehehe.. :D mls nak buat panjang2.. sebab, my prince charming tgh chat ngan sye lar.. but, die dah nak off9..  x per2.. sye pun x kesah. janji dpt chat ngan die.. hehehe.. :D *gatalnyersye--"* ok2.. bye2.. Assalamualaikum ! :D

Wednesday, January 4, 2012

First Day Of School.. :'>



hohoho! Assalamualaikum semua ! hari nie kan, first day sye kat sekolah ! penat thu x awak ? bru first day tau ! dah ade dah homework.. ingatkan first day sesi perkenalan ! sye masih ingat lagi mase sye form 1, kene soalan siasat tentang diri dulu ! tup-tup ! form 2 nie x de.. ==" cikgu x nak kenal kami ke ? boleh ke cikgu ingat kami dgn memandang kami sahaja ? x mau thu name kami ? name kami sedap tau cikgu ! name cikgu pun sedap.. tapi, x aci lar cikgu jer yg kenalkan diri ! kami pun nak jugak ! sye x kenal lagi budak kelas sye tuh ! mcm mane nie cikgu ? ad0oii.. ==" sebaik lar guru kelas sye tuh rajin nak bertanya psl name kami semua ! Alhamdulillah ! sye dpt guru kelas yg baik2 tau awak ! setiap kelas, selalu nyer ade 2 guru kelas.. hehehe.. melebih pulak sekolah sye ye ? hehehe.. sye dtg pagi2 tuh, x de semangat lar awak.. sye ingatkan sye dpt kelas yg sye suke tuh,, rupe2 nyer.. sye dpt kelas len. sedih nyer.. :'< tapi, sye dah dpt terima kenyataan.. x salah sye, cikgu kate, kelas yg kami duduk tuh, hanya lah sementara.. mula2, bile cikgu ckp mcm tuh, sedih jugak sye.. dah dpt cikgu baik2.. x kan sye nak pindah kelas kot ? sape x sedih kan ? tadi kan, lepas sye balik sekolah jer, sye teruk rase nak tido ! tapi, disebabkan awak and my facebooking tuh ! sye sanggup berjaga jap.. x elok bukan tido time asar ? jadi, berjaga jap ! malam nanti x dpt tido sape susah ? diri sendiri jugak yg susah.. awak2,, sye rindu awak lar ! dah lame x jumpe awak bukan ? lebih kurang 2 bulan bukan ? rindu sgt sye kat awak ! awak rindu kat sye x ? hehehe.. dah2 ! sye nak solat asar lar awak ! bye2 ! Assalamualaikum ! thanks readers luangkan mase visit blog sye yg x berape cantik nie ! insyaAllah nanti sye perbaiki blog sye nie yer.. hehehe.. :D

p/s : 'awak' dlm ayat tuh, adalah kawan sye lor ! jgn awak salah sangka pulak yer ! ade mase lagi awak nak ngorat sye.. hehehe.. :D