about me

Tuesday, January 17, 2012

Program Maju Diri SAM Hulu Langat !



hye semua ! Assalamualaikum ! sihat ? hehehe.. :D dah lame bukan sye x meng'update' blog ? maaf lar yer.. sebuk kebelakangan nie... anda semua mesti dah buzy kan dgn kerja sekolah ? same lar kite ! >.< rajin btol cikgu bgi kite keje sekolah yer ? heii.. ==" hahaha.. nevermind.. cikgu nak buat kite pandai and rajin, x kan x nak kot kan ? klau x nak tuh, mmg sye rase die terlebih dos lar kot.. sampai x nak jadi pandai kan ? ish3.. teruk2.. sye terima sebab ape ? sebab sye nak jadi pandai lar ! lol ! =P hahaha.. XD merapu dah aku nie.. ape tajuk kite ? dah lari tajuk nie.. ==" hahaha.. tah pape tah.. bende nie semalam.. just x sempat nak post jer.. so, eden nak cerita lar serba- serbi ape yg jadi time tu lar kan ? hehehe.. :D sebenar nyer nak cerita 2 bende nie.. hehee.. :D melobih pulok sye kan ? x mengapa.. sekali-sekala bukan ? hahaha.. XD ok2.. cerita pertama seperti tajuk di atas lar..

Program Maju Diri 

mula2 cikgu baru, name nye cikgu zulhilmi ngan cikgu ape tah.. x ingat namo.. ==" hahaha.. XD maaf2 yer cikgu ! die bgi kami motivasi mcm mane nak berjaya dalam kehidupan ? macam mane nak jadi org yg pandai ? macam mane hidup kite klau kite x de matlamat hidup ? mcm mane tuh ? had0oii.. ==" bnyk btol pertanyaan nyo ! =P hahaha.. sebenar nye kan, semua nye kite x de jawapan ! =P kesian kan ? yg paling kesian nyer, x thu matlamat hidup nie ape.. ad0oii. ==" nie dah kes teruk nie ! how ?? ad0oii.. sye mmg x thu ape matlamat sye.. cikgu kate, klau org tuh x de matlamat hidup, die akan try bunuh diri mcm video yg cikgu tunjuk tuh.. ==" x boleh bla btol ! menakutkan thu ? had0oii.. mmg nak nangis tgk video tuh.. sebab ape ? seba terpikir, mcm tuh ke kite jadi nanti klau x de matlamat hidup ? sye x thu matlamat hidup sye ape.. so sad.. :'(  huhuhu.. dah2.. abis psl nie.. cerita psl Debat Perdana lar pulak ! mmg syok kot ! =P lawan debat mg terbaik kot ! ade pembangkang, and ade penyokong ! soalan bertubi-tubi dtg sampai poning nak jawop nyo ! >.< hahaha.. sabor jer lar.. yg paling dashyat nyer, tajuk kami, perempuan, DUDUK ASRAMA LEBIH BAIK DARI DUDUK DI RUMAH. lol ! =P sye bukan budak asrama lar !! >.< hahaha.. dok ngapo.. tajuk laki dpt pulak, sebalik nyer.. habis kami bgi hujah2 yg hebat2 belaka ! klau anda jadi pembangkang dengan penyokong, susah lor ! x th nak pilih mane satu yg btol ! ad0oii.. ==" abor jer lar.. tapi, debat nie mmg yg terbaik diantara semua debat lar ! debat pompan lagi dashyat thu ? =P hahaha.. XD laki kalohh !! Booo pade lelaki !! =P hahaha.. jahat2.. hehehe.. :D 

cerita kedua pulok ! >.<

Jamuan Unit Seranta and Pengawas ! >.<


best kot tadi ! habis perut aku sakit dibuat nyo. ==" sabor jer lar.. mula2 dpt makanan mmg x de selera.. sebab ape ? seba perut dah kenyang dgn air.. ==" hahaha.. XD teruk bukan ? hehehe.. tadi dpt makanan ingatkan nak bgi ainil sikit.. tapi, x jadi.. sebab ape ? sebab ainil ambik bnyk sgt.. ==" mcm makan untuk sehari tuh.. ==" pagi hingga ke malam.. mmg gelojoh die makan.. teruk2.. ==" sabor jer lar ! so, sye kene abis kan jugak lar kan makanan tuh.. klau bukan sye, sape lagi ? x baik tolak rezeki bukan ? hehehe.. ;D saya makan, then, x larat nak minum, tapi, ainil dah kenyang dgn makanan nyer, so, sye kene telan lagi sampai, sye..... rase nak muntah.. ==" Saaaaakiiittttt !!!! Sakiiit sgtttttt2 beb !!! balik tuh ape lagi ? rehat2 kan perut tuh dulu.. hilang sikit sakit die tuh, ape lagi kan ? terus bukak internet lar ! hahaha.. teruk bukan sye ? =P hehehe.. x heran pun ! tadi ingat lar lepas makan boleh balik dgn senang hati nyer.. rupe2 nyer ? sakit lagi.. ==" so, mintak bantuan jiran sye, iaitu hidsam hehehe.. maaf lar yer.. terpakse pulak mintak bantuan ! >.< lepas tu ape ? sye meraung kesakitan lepas balik tuh.. macam hantu puntianak pun ade, mcm org nak beranak pun ade ! hahaha.. XD lol ! =P hahaha..


okay, sampai di sini saje post buat kali nie.. dah penat dah ! lol ! =P masih sakit perut lagi nie ! mungkin perut nie x dpt menghadam kot.. sakit jer memajang.. lame2 ? ambik mc.. hahaha.. lol ! =P x de lar.. just kidding.. x mungkin bukan ? klau mungkin ? o.O ha ? mcm mane ? x de nye lar ! harap2 x de nye.. sye x suke ambik cuti awal2 thun nie lor ! mintak2 dijauhkan ! :Dokay lar.. Assalamualaikum.. baboi !! :D

Sunday, January 8, 2012

sye.. penat.. =="

Assalamualaikum.. hai semua.. :'>


ha ! tajuk kite kali nie psl sekolah ! :'> sye sudah start sekolah.. LOL ! sye kini sudah meningkat remaja.. sekarang umur sye 14 tahun.. dah form 2 lar ! =P mmg x disangka yer ! x sangka cepat sngt sye jadi form2 ! sye nak jadi form 1 balik ! ade orintasi lar ! =P hahaha.. ngado2 btol sye nie.. x per.. kat blog jer pon.. blog sye bukan ? x de sape pun boleh menghina blog sye ! sye thu blog sye x cantik. dan sye mmg mengaku dari awal lagi.. hehehe.. :D ok2.. sekolah dah start 2 hari dah bukan ? sye first day pun dah ade kerja sekolah.. --" benci btol.. ingatkan, hari pertama dpt lar relaks sikit.. but, no one know, right ? so, hari yg seterus nyer pun begitu.. teruk jugak lar kerja sekolah yg diberikan.. but, sye dpt siapkan nyer.. dgn bantuan kwn baik sye, Athiqah Abdul Aziz. sebaik dpt duduk dgn kwn baik.. dpt pulak same kelas.. x ke bertuah tuh ? =P hahaha.. tapi, itu pun satu kebetulan jer.. kami dtg lambat.. so, x jumpe lar tempat duduk sgt.. padat sgt ! so, Athiqah and me found one place.. but, it just for 2 person.. so, kami duduk jer lar kat situ.. :3 ingatkan nak duduk bertiga.. but, tibe2, kwn kami tuh dtg awal. then, die duduk tempat yg mcm kami jugak.. 1 tempat untuk 2 org.. so, yg ketiga nak letak mane ? so, kami pun berpisah sekejap dlm kelas tuh.. mula2 mmg x berpuas ati lar dpt kelas tuh.. sebab ape ? sebab itu bukan kelas yg kami nak.. kami mahu kelas nasaie, i mean, 'kami' tuh aku and Athiqah.. tapi, sengal jugak kami bukan ? padahal tarmizi tuh kelas yg ke-3, nasaie pulak kelas yg ke-4, x ke sengal tuh ? kire ok lar tuh dpt masuk kelas tarmizi.. ibu sye pun bersyukur Alhamdulillah.. teruk sgt. sye x suke.. =P masih bersedih.. but, dah dpt terima kenyataan.. walaupun first2 sye mmg x dpt terima kenyataan gile2 ! tapi, x per.. sye x keah dah sekarang nie.. but, paling sye kesah adelah ! cikgu selalu masuk kelas untuk mengajar.. ok, i hate that ! --" tapi, suke ati cikgu lar nak masuk kelas ke tidak kan ? sebaik lar jumaat tuh 3 org guru jer masuk.. klau semua sekali masuk ? kami x tahan.. --" hahaha.. x per lar bukan ? nak menimba ilmu.. so, nothing about that.. :3 sye pun x kesah sgt.. just mengantuk tuh kadang2 menguasai diri sye, so, sye nak tido.. tapi, cikgu yg mengajar pantang klau ade org tido. dimalukan nanti.. sedih lar pulak.. x psl2 benci cikgu kang.. baik bertahan bukan ? tapi, bile time cikgu x masuk kelas.. senang pulak mata nie bertenaga terlebih had ! hahaha.. just kidding ! =P ok2.. itu sajer dari sye.. hehehe.. :D mls nak buat panjang2.. sebab, my prince charming tgh chat ngan sye lar.. but, die dah nak off9..  x per2.. sye pun x kesah. janji dpt chat ngan die.. hehehe.. :D *gatalnyersye--"* ok2.. bye2.. Assalamualaikum ! :D

Wednesday, January 4, 2012

First Day Of School.. :'>



hohoho! Assalamualaikum semua ! hari nie kan, first day sye kat sekolah ! penat thu x awak ? bru first day tau ! dah ade dah homework.. ingatkan first day sesi perkenalan ! sye masih ingat lagi mase sye form 1, kene soalan siasat tentang diri dulu ! tup-tup ! form 2 nie x de.. ==" cikgu x nak kenal kami ke ? boleh ke cikgu ingat kami dgn memandang kami sahaja ? x mau thu name kami ? name kami sedap tau cikgu ! name cikgu pun sedap.. tapi, x aci lar cikgu jer yg kenalkan diri ! kami pun nak jugak ! sye x kenal lagi budak kelas sye tuh ! mcm mane nie cikgu ? ad0oii.. ==" sebaik lar guru kelas sye tuh rajin nak bertanya psl name kami semua ! Alhamdulillah ! sye dpt guru kelas yg baik2 tau awak ! setiap kelas, selalu nyer ade 2 guru kelas.. hehehe.. melebih pulak sekolah sye ye ? hehehe.. sye dtg pagi2 tuh, x de semangat lar awak.. sye ingatkan sye dpt kelas yg sye suke tuh,, rupe2 nyer.. sye dpt kelas len. sedih nyer.. :'< tapi, sye dah dpt terima kenyataan.. x salah sye, cikgu kate, kelas yg kami duduk tuh, hanya lah sementara.. mula2, bile cikgu ckp mcm tuh, sedih jugak sye.. dah dpt cikgu baik2.. x kan sye nak pindah kelas kot ? sape x sedih kan ? tadi kan, lepas sye balik sekolah jer, sye teruk rase nak tido ! tapi, disebabkan awak and my facebooking tuh ! sye sanggup berjaga jap.. x elok bukan tido time asar ? jadi, berjaga jap ! malam nanti x dpt tido sape susah ? diri sendiri jugak yg susah.. awak2,, sye rindu awak lar ! dah lame x jumpe awak bukan ? lebih kurang 2 bulan bukan ? rindu sgt sye kat awak ! awak rindu kat sye x ? hehehe.. dah2 ! sye nak solat asar lar awak ! bye2 ! Assalamualaikum ! thanks readers luangkan mase visit blog sye yg x berape cantik nie ! insyaAllah nanti sye perbaiki blog sye nie yer.. hehehe.. :D

p/s : 'awak' dlm ayat tuh, adalah kawan sye lor ! jgn awak salah sangka pulak yer ! ade mase lagi awak nak ngorat sye.. hehehe.. :D