about me

Friday, August 17, 2012

Hampir tamat Bulan Ramadhan, hampir menjelang hari lebaran ! :O

Assalamualaikum semua ! hye ! ye kali ini bersama lagi dengan Nur Atikah kaki celoteh ! dah bace tajuk tu bukan ? ye ! lagi 2 hari nak raya dah ! haiya ! sedih wo ! lu ada dgr cerita ka yg gua ade post status kat facebook mengatakan bahawa aku benci org yg ckp 'Selamat Hari Raya!' hohoho! maaf lah ! den tersensitif pulak ! x pe.. lupa pulak kan ? den pun nak ckp psl tu jugak awal dri hari yg sepatut nya ! haiya ! maklumlah ! terpaksa ! takut x dpt nak update blog ku yg tercinta nie ! okay2.. kite terus ke matlamat kite yg sebenarnya.. sebenarnya .. ika nak katakan bahawa di sini.. ika terpaksa ckp awal sikit. dah bgi sebab kan ? kan kan ? okay, now i wanna say that,






okay now ramadhan dah nak tamat ! hhuhuhu ! so sad ! :'(






same with you jugak kan ? okay ! now kita nak tunjukkan sesuatu yg akan mengembirakan anda ! ya surely, right ? :D





hei2 ! wait2 ! ada lagi! (oh, what ? ade lagi ? :O )






yo! guess what ? saya post dua2 ! maaf lah x sempat nak edit buat sendiri punye ! asyik maam besar je gune ! bile den boleh gune lagi ye dok ? XD hahaha.. okay2 lah.. sampai sini je post den kali nie.. dah nak hujan tu ! tu sebab den x leh nak post panjang2 ! hehehe ! okay lah ! bye2 ! Assalamualaikum ! kirim salam ika kat family tau ! da da ! nak balik kampung ? berhati-hati di jalan raya, k ? ;) 











Friday, August 3, 2012

Gelaran....

Hai semua ! Assalamualaikum!! pertama sekali ika nak mintak ampun, mintak maaf sesangat sebab x post ape2 untuk 2 bulan nie.. bukan sengaja x nak post.. bila nak post je ade je gangguan.. lagipun time tu ade org dah jadi juara menggunakan nya.. --" so, ika bagi dorang guna dulu.. sementara nak tunggu dorang ada trial an ? sekarang dapat ak post2.. insyaAllah ika akan post setiap minggu.. itu pun klau ade rezeki nak guna lah.. so ! kali nie saya nak perkenalkan diri dengan lebih detail ! is ir okay with it ? okay ! kita start sekarang !

Nama diberi : Nur Atikah binti Norazmi
Nama panggilan : Atikah or Ika
Umur : (perlu ke?) muda lagi! :D
Tarikh lahir : 23 Disember .
Hobi : buli orang, sakitkan hati orang, surfing internet and others..
Cita-cita : x pasti lagi.

 Hurmmm.. itu je lah detail yg dpt ika senaraikan buat masa nie ! ha ! ingat tau ! ika dah tukar nama panggilan setiap kali buat post ! saya, Org, Kita akan menjadi Ika ! Belive it or not ? whatever it is, klau ika tersebut saya , org or kita or eden or whatever lah kan, mungkin sebab ika x biasa lagi dengan penggunaan nama itu di blog.. harap maaf.. klau kat rumah mmg family panggil Ika je. that why ika nak biasakan dengan nama panggilan nie klau ade org tersama nama ngan ika ke kan ? sape tahu ? :P 
okay2.. sampai sini je lah... x tahu dah ape nak ckp.. hari nie just nak bgithu psl gelaran tu je sebenarnya.. and jugak mintak maaf.. sebenarnya nak cerita banyak.. tapi, takut ruang pulak x cukup an ? :P hahaha.. nevermind.. ada masa lagi. nanti ika post tentang apa yg berlaku seharian ika walaupun post nya sehari je.. insyaAllah minggu depan i will post something what happened to me.. don't worry.. ika x pernah palau kan blog.. cume x de mase je nak post.. itu je buat masa nie.. bye2 ! Assalamualaikum ! :D

oh2 ! lupa nak ckp something ! 

Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak ! 

sedar x sedar, rupa-rupanya dah 14 hari kite berpuasa.. moga2 pada bulan puasa tahun ini kita tidak meninggalkan puasa.. Amin. :') 

pesanan dari ika untuk semua dan untuk diri sendir juga ,

 jangan bergaduh lebih daripada 3 hari, ia akan membawa perasaan benci yang mendalam dalam diri kita. So, cepat2 lah meminta maaf walaupun kita x tahu kita salah apa kat orang tu, tapi, harus kita membaikpulihkan hubungan yang telah lama terjalin atau pun yang masih baru.. bukan nya merenggangkan ya.. Apa2 pun, selamat berusaha menjadi yang lebih baik dari yang sebelum nya.. Sekian. dari ika, ^_^