about me

Tuesday, November 20, 2012

Something feel like, 'waaahhhh!!'

Assalamualaikum,, Hye2 ! ;DD Okay2,, actually, hri nie x thu nak post ape kat blog nie,, tapi, tibe2 terdapat idea ! Haaaa,,, agak2nya, pasal ape ek ? dan ape kene mengene ngan tajuk tuh ? adoiii ~ jap ek,,

Macam biase, Family Ika akan bersembang,, selalunya lepas ibu balik dri kerja lah, sampailah errr,, suke hati kami lah ! Hehehe ! ^^ time elok sembang2 tuh, tgk lah sekali cerita,, 





Haaa ! Cerita nie ! Cinta Itu MilikKu time elok sembang2 tuh, tibe2,, ade ayat keluar dri lelaki yg dalam gambar tuh,, die ckp gini kat bini die,, yg dlm gmbr tuh,, pandang die tuh,, Ha ! Die ckp gini,, 'She make me feel like HELL!' Haaa ! nie yg buat kami semua tersentap ! :O Habis semua dah senyap ! kihkihkih ~ :3 But, mesti korang tertanya-tanya kan ? Laki tu, actually, 'She' tu,, die maksudkan sape ? Haaa ! klau nak tahu,, pompan kat belakang tu lah ! yg pakai baju merah tuh,, Haaa,, yg tuh lah ! Gedik gile minah tuh ! ><" I think, She deserve it ! Hahaha ! *imbad*

Okay,, then, kami semua pun solat,, pastu, ika, adik + kakak, berebut ngan adik ! berebut ape ? com lah of course ! kenapa sampai kene berebut ? o.o Hahaha,, sebab,, kami nak berebut maen game ! Game ape ? ape yg seronoknya ? o.o Hahaha,, x de pe yg seronok pun,, but, game tuh, mmg kesukaan kami,, bru lagi haa,,

                                                                   Nie ha game nye ! ><"

Haaaa,, dah tgk kan game ape yg kami berebut nak maen tuh ? serius mmg macam budak2 ! -,- Hahaha,, pastu,, Ika,, tunggu ah satu cerita nie,, maklumlah,, hari selasa kan ? cite ape ek ? kat TV3,, jam 9 malam ~ cerita ape lagi ? confirm lah cite,, 




Mimpi Cinderella ! Haaaa ! gila lah ! Ika mmg suke cite nie ! but, kelakar lah ! pelakon girl die,,yg watak utama nie ! kelakar sgt ! klau korang tgk cite nie, korang pun mesti akan ckp, 'A'ahhh' kihkihkih ~ :3 Okay lah,, sampai sini je lah eh ika post,, mata dah kuyu nie,, bye,, Assalamualaikum ~ :3






Monday, November 19, 2012

Kebahagiaan di samping keluarga ^^

Hye, Assalamualaikum,, Apa kabak semua ? sihat ka ? ^^ Hai di sana ! Di sini, Ika, akan sedaya upaya,, post kat blog nie, insyaAllah, setiap hari ! ^^ Hahaha,, harap2 lah,, Okay, korang dah tgk kan tajuk nye apa ? Haaa,, mesti pelikkan tgk tajuk tu ? bleh tahan lah,, Hehehe,, Hari nie, keluarga ika, x berapa sihat,, Kenapa ika ckp mcm tuh ? Pelik kan ? Hahaha,, kejadian nya, Like usual,, kami sembang2,, satu family lah,, ye lah,, pagi tadi kan adik ambik keputusan UPSR ?

Keputusan UPSR die mcm mane ? Okay lah, okay dari ika,, hehehe.. ^^ Alah,, die mmg pandai sikit klau bab2 errr.. mcm mane nak ckp ? pelajaran yg wajib kite belajar ! Haaa,, Lebih kurang lah tuh, Kihkihkih,, x tau nak ckp mcm mano,, Malu lah pulak ~ :P Hahaha,, Okay, Ika mmg tgh blurr ~ ==" maklumlah, nak jugak menahan diri nie dri tertidur, so, kite buat post dulu ~ ngeee ~ :D


                                                          Gambar time raya! :* Can you find me ? :3


 Hahaha,, mesti korang pelik kan ? Tibe2 jeh ika letak pi Raya time 2012 ? Ceit ! sajo jor ~ yg tengah tuh, Atuk+Nenek ~ Miss kat nenek,, :'( Sebab apa ? Sebab nenek pi Haji ~ minggu depan balik kot,, Hurmm,, ape-ape pun,, ika harap nenek selamat pulang ke Malaysia ! ^^ Eh, dah lari tajuk nie ! =="

Haaa,, Actually,, isi-isi dalam perbualan kami tuh, kebanyakan nya tanya keputusan kawan2 adik jeh,, yg laen, kami tambah tokok kan ,, Lagi2, si ika nie,, mmg suke sgt berceloteh ! x kire ngan sape ! kenal atau pun tidak,, sentiasa ade je time die nak berceloteh ! ><" Hahah,, Pelik jeh ~ ==" Apa2 pun, ika bersyukur,, dapat family yang sempoi, kelakar, senang di ajak berbual,, boleh dibuat kawan,, dan macam2 lagi ! Ramai yang sangka ayah ika garang,, sebab ape ? tgk muke jeh ~ ==" Hahaha,, just beberapa je yg thu mcm mane sempoi nya ayah ika ! ^^ and yg laen jugak,, hehehe,, x kan dipinggirkan ! ^^

Okay lah, Penat sudah ika berceloteh,, bye ! Assalamualaikum ! ^^








 

Sunday, November 18, 2012

Kesian..

Assalamualaikum,, Hye semua ! Hari nie, ika rajin pulak nak post something kat blog nie,, Hehehe,, Okay, korang mesti pelik kan ? Pelik sebab ape ? Tajuk tu lah ! Kesian ?? ye,, itu lah tajuk nya ! nak tahu x ape kisah disebalik tajuk tu ? Ha ! Kesian ika kepada kawan ika,, Huh,, malang sungguh nasibnya,, waaa,, x sanggup pulak masuk dalam 'Alam Percintaan' nie,, Adoii ==" Hahaha,, Okay2, Palau jeh psl tuh tadi,, Okay, sekarang, kita fokuskan kepada story psl kawan ika, ye ? Die x cite detail sangat pasal boy die tuh, sbb, bru lagi ha hubungan dorang,, That's why lah.. Hurmm,, Ika teringat pulak kat ex ika,, hehehe,,, Cinta Alam Maya sahaja ma ~ ^^ Eh, silap sudah ! Tercerita pulak psl dri sendiri,, tadi kata nak cite psl kawan ika kan ? hehehe.. lari tajuk sudah -_- 


Okaylah, that's all from me,, x sempat nak sambung,, sebab ape ? ayah suruh tidur,, esok adik ambik keputusan UPSR ~ nak ikut sekali,, so, tidur awal lah jawap nya ! heheh.. ^^ okaylah, bye,, Assalamualaikum ~ 

Saturday, November 17, 2012

mianhae

Hye,, Assalamualaikum ~ seperti tajuk di atas,, mianhae ! :'( serius susah nak buat post ! kakak+adik dah abis exam,, dorang dah kongker penggunaan internet ! -,- nie pun dapat online tah bape lame jeh.. okay2, dah lame sangat lah ika x post ape2 kan ? so, sekarang nie, musim cuti persekolahan ~ yeah ! cuti ! >_< but, cuti kali nie gile x best ! stay kat rumah jeh ! ==" nak tahu cerita ? hahaha,, hari tuh, last day sekolah,, hri rabu, 7 november.. yeah, i know, dah lepas ! ;DD time tuh, ika x dtg sekolah ! yeah ! sbb ape ? ceit ! ika pi JJ ngan kengkawan,, mesti tertanya-tanya kan, why ika x pergi sekolah time last day ? o.o hahahaa,, jawapan nya, senang jeh ! MALAS ! ><"

Ha!~ tu lah jawapan nya ! But, pelik jugak, ramai jugak kawan ika, 'prefect' yg join pi JJ tuh, pelik2~ rupa-rupanya,, ceit ! last day kene gotong-royong ! that's why dorang join ! sebaik x dtg sekolah ~ hahaha,, mmg teruk sekali perangai ika ! -,- hahaha, x per.. last sekolah kan ? kite enjoy sikit ! :P ape aktiviti ika di sana ? ha,, nie die !

1, smpai di JJ, pergi kat panggung wayang dulu,, cerita ape ? entah lah,, ape tajuknya,, x tahu pulak ! ==" semua dirancang oleh kawan, ika ikut je o.o mula2, ingatkan nak tgk cite,'Budak Pailang' tgk2, die kate, 18 keatas,, so, kiteorg kene pilih cite bru,, pilih cite kartun,, ika x tahu pun -,- tapi, best lah jugak ! ^^

2, start cite tuh, lambat lagi,, pukul 2.10, kiteorg smpai ? 11 pagi -,- nak tempah tempat punye pasal,, hehehe,,  kiteorg nie, nak pi JJ, men rancang jeh, last2, jadi jugak ! sebaik ~ :3 dah lah x sarapan au,, lapar kot ! ==" ha, lepas je tempat tempat tuh, kiteorg terus pi makan,, lapar lor ~ pi lah pekena, Nasi Pataya,, my favourite! ^^ and air milo ais ~ 

3, lepas jeh makan, ape lagi ? merayau lah ! banyak lagi masa kan ? so,, kiteorg merayau kejap,, pastu, dah x larat, pi lah tandas sat, wooo ! takut dok ? kami lepak kat sana ! =="  nak tengok gambar kami ? LOL, x semua ah,, kiteorg berpisah,, so, beberapa je lah kan ? nie ha !

                                                                   saya dibelakang,, :*

LOL ! kenapa saya dibelakang ? o.O hahaha,, sebab,, saya malas lah nak ambik gambar,, not in mood,, okay, saya tahu saya x lawoo.. ceit ! kenapa ika touching nie ? o.O hahaha,, lek je,, biase sudah,, pastu, masuk sudah azan zohor,, so, solat jom ? ;)

3, ha ! time yg ditunggu,, masuk panggung wayang ! nak tahu x kiteorg tgk cite ape ? o.O 


 Ceit ! itu lah cerita,, eventhough ia cite kartun, but, best lah jugak,, hehhe,, gile ok ! sejuk tahu ? dah lah duduk tepi sekali ! -_________- gile sejuk ! First time masuk lah katakan ! ;DD hahaha,, ape2 pun, the best lah ! pastu ape ? heee,, ape lagi ? baik lah ~ :3

Balik jeh, singgah umah kawan jap,, lepak2 jap,, time tuh, dah 5,30 dah,, balik lah pulak,, mak ! penat nya ! -_- jalan pun mcm org ape tah -_- hahha, then what ? jumpe kawan lame,, just dpt hai2, bye2,, gitu2 je lah,, lambai2 gitu ~ hehehe,, dah lame x jumpe die, x same sekolah lah katakan,, then, saya balik lah ~ :3 orang kata, penat x elok tidur kan ? so, saya berjagalah ~ sampai pukul bape ? 1 pagi ~ wow ! lame nye ? await tahan lame2 ? o.O

Hahaha,, Sajo jo.. Ika bukan jenis tidur awal,, Harap maklum ~ ;)

Haaa,, Rasenye, Itu je lah kot buat mase nie,, Whatever it is,, Thanks read it ! Ye ke ade org nak bace nie ? Hahhaa, x pe,, diary,, ape2 pun, tamat sudah kisah nya,, okay lah, and lagi saTu ! nak mintak maaf,, panjang pulak post nye, heheh.. ape2 pun, Semoga hari kalian indah sentiasa,, bye2, Assalamualaikum ! ^^