about me

Monday, January 6, 2014

Heh.

Assalamualaikum. Hai. Sihat? :) In shaa Allah sihat? Heee. Semalam mmg hari yg penuh dugaan.. Dan penat. Haha. Semalam gi hntr sis gi sklh dia. Perghh. Lama pulak kat situ. Penat wo. Then Kena tunggu la. Kena lari dri dewan ke dorm tingkat atas sis la. Ya Allah. Mmg semalam exercise hbis! Hahaha.
First, saje je nak dtg sklh sis lambat2. Spatutnya dtg pkul 2. Tapi kiteorg bertolak pkul 3.20. Hahaha. Yg lain dah siap lepas zohor tu. Ika bru nak terhegeh-hegeh bersiap pkul 3.15 tu. Hahaha. Pikir tak pyh ikut. Last2 semua dah bersiap. Takkan nak stay kat rumah kot kan? Trus pi follow dorang. Hoho. Barang sis bwk pi sana... Mcm nak pindah rumah je gaya. Lebih 5 bag kot dia bwk pi sana. Ya Allah. Dah la dpt tingkat atas. Paling tinggi. Thun lepas tingkat bawah. Senang la sikit. Nie dah tingkat atas mmg kehausan. Haha. Bleh pulak tu. Time pendaftaran surat tertinggal kat dorm? Ya rabbi. Kena pi naik dorm dia pulak. Dri dewan ke dorm? Bayangkan.. Dah la jauh. Dekat 400 or 500 meter cem tu la. Klau ulang alik dekat 1 km. Gila. Haha.
Punya la urgent tu smpai lari tak cukup tanah. Dah la sis tu asma. Dgn ubat nya tak bawak. Entah kat mana dia letak tah. Pelik gila. --' tapi bleh tahan laju gak sis lari. Wuu. Tapi tu la. Ika smpai dulu kk :p hahaha. Tapi serius la. Rasa semalam bnyk je prob. Dgn pad locker pun sis tertinggal... Mcm apa je perangai -.-
Time tu pun dugaan mmg datang like gedebush! Hahaha. Alhamdulillah. Allah sayang. Tu yg Allah uji tu. Hehe. Lepas siapkan semua hal sis tu.. Haa.. Mula la rasa kelaparan. Mana tak nya, last makan pkul 11 kot. Time tu dah pkul 6 ptg. Hoho. Lapar gila! --' Ika asyik merengek lapar je. Haha. Mcm budak kecik. --' semalam makan kat mana tah. Area kajang. Dan tutti frutti! Hehe. Sedappp. Haha. Pilihan adik tak sedap. Ibu kata pahit! >< hahaha. Bnyk sgt kombinasi nya. Mana tak nya xD
Tempat makan dan tutti frutti! ><

 Bergambar sakan. Haha :p

Tu semalam punya cerita. Hari nie punya cerita pulak... Hm. Sedih. Dan bleh la gembira jugak..

Hari nie dpt thu Na akan pindah dan lina udah pergi. Huhu. Tinggal la Ika berseorangan di kelas itu. semua budak asrama.. Ika mana rapat dgn dorang. Hm. Harap sgt dpt pindah. Harap2 dpt la.. Doa kan ya? :')

Oh. Hari nie tetibe je dpt present! Haha. Terkejut gilaa >< dri ina from istanbul and dri nik for my belated birthday. Cehh. Hahaha. Mungkin rezeki. Nik merapu ckp ika 3 tahun berturut-turut bgi dia hadiah. Entah btol entah tidak. Ika sendiri dah lupa. Hahaha --' rezeki puasa sunat hari nie kot? Haha. In shaa Allah. 

This the gift from ina and nik. Hee :)

That's all. Have a nice day all! May Allah bless you. Take care. 'Always in my mind, ALAIZAZ' :) Assalamualaikum.. 

Thursday, January 2, 2014

First day school of 2014.

Assalamualaikum. Haiii. Sihat? Heee. Hari nie first day sekolahhh. Muehehehe. Mcm tak caye je -_- hahaha. First day nie Alhamdulillah tak mcm budak sklh lain dah dpt hw bagai semua tu. Errr. Serius tak ready lagi woi! -_- haishh. Knape la start sklh hari nie? Hm hm. Patutnya isnin minggu depan la. Nak jugak hari khamis T.T

Hahaha. Mmg tak dpt terima hakikat lagi. Err. Tapi apa2 pun... Sekolah dah pun bermula semula and you know what? I'm sweet sixteen! Oh my! I just can't believe it. Why it so fast... Hahaha --' haih. Berdrama pulak Ika kat sini. Hehe. Actually kan... Tak de la bnyk benda pun nak cerita untuk first day sklh hari nie. Just ada program hala tuju kat surau smpai la hbis persekolahan. Oh, btw! Lama gilaaaaaa perhimpunan tadii. Ya Allah. Serius tak sangka weii. Hmpir 2 jam wei kiteorg duduk dlm dewan tu. Bnyk btol amanat yg diberikan. Hahaha --'

Oh, melalui perhimpunan tu jugak bru aku dpt thu brape org yg dpt 8 and 7A. Wahh. Dahsyat ah. Ramai kott.


9A - 52 orang.
8A - 29 orang.
7A - 22 orang.
Gred purata - 1.39


Walaupun gred purata tu tak dpt seperti yg cikgu targetkan... Tapi Alhamdulillah la semua pelajaran 100% lulus. Heee. Cikgu target 1.31 . tapi itu je la yg kami mampu. Alhamdulillah. Dpt jugak bangga kan nama sekolah walaupun bukan Ika ler org tu. Haha. Bertuah rasanya lahir tahun 1998 nie. Cehh. Hahaha

Oh. Tapi agak tension gak la first day sklh nie. Haiyoo. Blum pape dah kena stay. Eee. Itu pun ada reason sbb nak ambik buku teks. Ya Allah. dah la tido lewat bgun awal. Pastu kena stay pulak tu. Haiyoo. Mmg ngantuk hbis la. Mesti tertnye-tnye asal tak bleh tido awal kan? Haaa. Reason nya sbb mmg tak set masa nak tido pkul brape bagai nie. Dah biase cuti nie tido lambat. Ada yg kdg2 tu tak tido sehari. Haaa. Gila tak gila. Itu la yg terjadi time cuti. Patutnya time cuti la tido cukup en? Tapi Ika lain. Lagi tak cukup tido ada la. Hahaha. Sabor je la --'

Ehh. Azam 2014? Haaaa. Ika tak thu la nak letak azam apa. Tapi klau bleh nak jadi positive thinker. Always! And rajin. Sangat di perlukan yaa. Dan fokus dlm pelajaran. Spm menunggu woo. Walaupun pmr tak dpt straight A's tak semestinya spm tak bleh kan? Haa. Think positive okayy. Bila kita think positive.. Bru kita dpt jadi positive thinker! Yeahh! Hahaha.
Oh. Nak kongsi ada ayat2 yg dpt dri program hala tuju tu. Semuanya bermanfaat dan memberi motivasi pada diri sendiri. Hanya perlu ada kesedaran dlm diri dan keinginan nak berubah tu! Kena ada okay!


'When we wake up in the morning We have two simple choices. Go back to sleep and dream Or Wake up and chase those dreams. The Choice is OURS!'

'Beruntunglah orang yang berpagi-pagian dalam mengingati Allah' -Hadis Nabi saw
'
Jihad memerlukan pengorbanan dan disusuli dengan keikhlasan. Bila kita tak ikhlas, amalan itu bagai debu-debu yang berterbangan. Ia menjadi sia-sia.'

'Kita memang tak boleh jadi orang lain Tapi kita boleh jadu orang yang lebih baik.'

'The only person you should Try to be better than, Is the person You were yesterday.'


That's all yg sempat Ika salin. Hehe. Maklum la. Bila tak sklh tulisan mmg cantik yang teramat sangat! Puih. Hahaha. Enjoy your day. Smile as much as you can. Don't let your heart a break. Don't let your life control by someone else. It's your life. Your own story. Not them. Make your own story. Happy ever after in shaa Allah. Keep smiling! May Allah bless and ease everything. Assalamualaikum :)
Ini saja. Hahaha. Mmg nama mcm nak announcement je cara . muehehehe